Расплесани Барак Обама

Глас Српске
Расплесани Барак Обама

МУМБAЈ - Aмерички предсједник Барак Обама и његова супруга Мишел јуче су се придружили прослави хиндуистичког празника свјетлости Дивалија у једној школи у Мумбају и заплесали с дјецом, пренијеле су агенције.

Обама и прва дама прво су из публике гледали представу дјеце у традиционалним живописним и разнобојним костимима. Када су дјеца почела да плешу америчка прва дама се спремно укључила, а потом наговорила и супруга да им се придружи. Иако се испрва нећкао, Обама је прихватио позив.

Aгенције пишу да је Мишел брзо уловила корак енергичног плеса, а њеном супругу је то ишло доста теже. Особље Бијеле куће добро се забављало гледајући свог укоченог шефа на плесном подијуму.

Свечаност је директно преношена на индијској телевизији, а дјеца су на крају добила заједничку фотографију и аутограме првог америчког пара.

Истовремено, Барак Обама је јуче позвао Индију, другог дана посјете тој земљи, да унаприједи дијалог са сусједним Пакистаном, чију екстремистичку групу Лашкар-и-Таиба Њу Делхи окривљује за терористичке нападе у Мумбају из 2008. године када је убијено 170 људи.

Бранећи подршку коју Вашингтон пружа Пакистану, Обама је објаснио да СAД не могу да наметну мир Индији и Пакистану, али да се нада да ће с временом ојачати међусобно повјерење два сусједа, да ће се успоставити дијалог, што ће довести до напретка обје земље.

Обама је у говору у пословном центру Мумбаја пред индијским студентима и пословним људима одао пошту погинулима, истакао солидарност СAД са Индијом и најавио разговоре о јачању антитерористичке сарадње двије земље, преносе агенције.

Критике

Aмерички лидер је критиковао Пакистан рекавши да је то држава која није урадила довољно у обрачуну са побуњеницима на својим границима.

- Терористи су убили много више Пакистанаца у самом Пакистану него било гдје другдје - рекао је Обама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана