Рамбо Aмадеус представник Црне Горе на Евросонгу

Глас Српске
Рамбо Aмадеус представник Црне Горе на Евросонгу

Црногорски рок музичар и текстописац Aнтоније Пушић, познатији као Рамбо Aмадеус, представљаће Црну Гору на идућем Евросонгу који ће бити одржан крајем маја идуће године у Aзербејџану.

Генерални директор Радио-телевизије Црне Горе Раде Војводић, чија је идеја била да Црну Гору на Пјесми Европе представља Рамбо, рекао је да је окончао преговоре са популарним пјевачем и додао да је било више разлога због којих се одлучио за Рамба Aмадеуса.

- Он није типичан представник ових простора. Није ни типичан музичар. Има једну важну црту, која га одваја од осталих музичара. Такође је популаран на простору некадашње Југославије, а још је и амбасадор UNICEF-а. Све је то сјајна препорука и велика могућност за промоцију Црне Горе као државе - рекао је Војводић.

Пјесму за Евросонг Рамбо Aмадеус снимиће у Љубљани, у студију популарног словеначког музичара Роберта Пешута, познатијег као Магнифико.

На званичном интернет сајту Рамба Aмадеуса јуче је објављено да је музичар прихватио позив РТЦГ да у мају 2012. на такмичењу за Пјесму Евровизије представља Црну Гору.

- Мој задатак је да овим пројектом додатно брендирам Црну Гору као атрактивну туристичку дестинацију, што је много инспиративније и теже од прављења саме пјесме. Интензиван развој туризма у Црној Гори убрзаће развој читаве регије и отворити много радних мјеста. Моје појављивање на Евросонгу је само мудро одабрано средство да се тај комплексни циљ оствари - саопштио је пјевач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана