Рамацотијево хвала на српском језику

Глас Српске
Рамацотијево хвала на српском језику

Италијански поп пјевач Ерос Рамацоти наступио је у четвртак први пут у Београду, пред више од 15.000 обожавалаца у Београдској арени, јавио је Танјуг.

Ерос је наступио у пратњи седморице музичара и три пратећа вокала, послије "загријавања" које је приредила анголска група "Yuri da cunha", на необично дизајнираној бини, чија је сценографија подсјећала на складиште великих сандука.

Прво се огласило завијање сирена, допуњено адекватним свјетлосним ефектима, а затим из једног од "сандука" зачули су се стихови пјесме "Apuntes Y Notas". Сандук се отворио, а у њему је сједио Рамацоти.

Смјењивали су се хитови "Un attimo di pace", "Quanto amore sei", "Una terra promesa", "Una canzone", "Un emozione per sempre", а Рамацоти је играо, трчао сценом, шалио се са публиком, свирао гитару, захваљивао на српском, све са невјероватном енергијом.

Публика није остала ускраћена ни за његове најпознатије дуете "I belog to you" и "Cosa della vita", једино што су Aнастасију и Тину Тарнер замијенили изванредни пратећи вокали.

Нажалост, композицију "Musica e" (дует са Aндреом Бочелијем) Рамацоти је морао да отпјева сам и у скраћеној верзији, умјесто 10 минута колико траје оригинална верзија.

Наизмјенично изводећи познате нумере и пјесме са свог новог албума "Ali e radici", баладе и брзе пјесме, Рамацоти је изазивао еуфорију у публици, која је готово све вријеме играла у ритму музике. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана