Раде Шербеџија се расплакао након спаса ријеке Уне

GS
Раде Шербеџија се расплакао након спаса ријеке Уне

Глумац Раде Шербеџија се расплакао након што је обустављена градња мале хидроелектране на врелу Уне те захвалио активисткињама што су успјеле у овоме.

-Прво да честитам побједу. Да вам кажем, цуре, то је највећа ваша заслуга. Свака вам част.  Кад је побједа, не треба ништа друго говорити. Не треба говорити ни како смо до ње дошли. Мало је побједа у овом крају. Ово је једна од најважнијих. Нисам много учинио за Лику јер нисам могао. Ко је ишта овдје учинио? Нећу сад ни о томе - између осталог је казао, а присутни су га наградили аплаузом.

Многе друге познате личности су се прикључиле кампањи против изградње хидроелектране носивши мајице с натписом. Међу њима су Горан Богдан, Мирвад Курић, Феђа Штукан, Срђан Вулетић, Елма Татарагић и други.

Мајице је дизајнирала позната умјетница Шејла Камерић, у сарадњи са Фондацијом АЦТ.

Инспекција заштите природе Државног инспектората Хрватске је против инвеститора хидроелектране на ријеци Уни покренула управни поступак у којем је инвеститору рјешењем забрањено обављање радњи и радова на изградњи мале хидроелектране на подручју еколошке мреже Натура 2000. - ХР 2001069 Кањон Уне, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана