Путин се опробао и у хокеју

Глас Српске
Путин се опробао и у хокеју

Премијер Русије Владимир Путин показао је јавности још један таленат када је обуо клизаљке и присуствовао тренингу локалних јуниорских хокејашких тимова. Упркос густом свакодневном распореду, било да се ради о државничким пословима у самој Русији или ван њених граница, Путин је нашао времена да прво научи да клиже, а потом и да игра хокеј. Путин је прије два дана учествовао на четрдесетоминутном тренингу два хокејашка тима, а напуштајући клизалиште, окружен новинарима, тешко дишући рекао је да је хокеј "врло напоран спорт" и наговијестио да би могао да се кандидује на сљедећим предсједничким изборима.

У црвено-плавом дресу репрезентације Русије, са бројем 11 на леђима и исписаним именом Путин, руски премијер је два пута послао пак у мрежу током тренинга два јуниорска хокејашка тима, преносе руске агенције.

Све је почело средином фебруара, када је у разговору са репрезентативцима Русије, иначе освајачима златне медаље на Универзијади у Ерзруму, обећао да ће у најскорије вријеме научити да игра хокеј на леду. Путин је вјежбао једном или два пута седмично, што се испоставило сасвим довољно да савлада овај спорт.

- Као мали никада нисам клизао, јер сам приликом првог покушаја брзо завршио на леду. У почетку сам за тренинг користио столицу и признајем да овај спорт није нимало тежак, напротив јако је динамичан. Захтијева много енергије, али мислим да овдје постоји мања шанса за повреде, него што је то случај са фудбалом. Свакоме препоручујем овај спорт, као и то да никада не почне да пуши - изјавио је Путин у разговору са младим хокејашима, испуњавајући дато обећање.

Владимир Путин (58) велики је љубитељ спорта и здравог начина живота. Било да се ради о омиљеном џуду, гдје је стекао црни појас, алпском скијању, вожњи болида "формуле 1", пливању или неком другом спорту, Путин увијек показује да је човјек, који не познаје границе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана