Пут у свемир са Леонардом Дикаприом за 1.2 милиона евра

Агенције
Пут у свемир са Леонардом Дикаприом за 1.2 милиона евра

Пут у свемир са холивудским глумцем Леонардом Дикаприом плаћен је 1.2 милиона евра (1.5 милиона долара) на хуманитарној гала вечери организованој током филмског фестивала у Кану, пренијеле су агенције.

На јубиларној, 20. хуманитарној гала вечери, коју организује Фондација за истраживање АИДС-а, амфАР, Дикаприо се појавио као мистериозни гост који ће побједника аукције пратити на путу у свемир.

Глумица Шерон Стоун рекла је да ће побједник аукције провести три дана са Дикаприом на обуци у Њу Мексику прије него што летјелицом Вирџин Галактика одлети у свемир.

- Не пружа вам се сваког дана прилика да одете у свемир са згодним глумцем - рекла је Стоун, обучена у уску бијелу хаљину са златним порубом.

Надметање је почело са милион евра.

У аукцијској брошури за догађај који је синоћ организован у луксузном Хотелу ду Кап Еден Рок у близини Кана, наводи се да ће Дикаприо и побједник бити међу првих 1.000 људи који ће отпутовати у космос.

Побједник Василиј Кљукин, 37, Рус који живи у Монаку рекао је да је увијек желио да оде у свемир.

- Желио сам да будем смио - рекао је Ројтерсу Кљукин који се бави продајом некретнина.

- Сада ћу дефинитивно морати да се одрекнем цигарета!

Послије успјешног надметаја Кљукина, који је за 400.000 евра купио златну и дијамантску огрлицу, Стоунова је рекла да су доступне још двије карте за лет у свемир чиме је прикупљено још 1.8 милиона евра.

На аукцији је укупно прикупљено 25 милиона евра, за разлику од прошле када је скупљено 11 милиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана