Првопласирани Aзербејџан, БиХ на шестом мјесту VIDEO

Глас Српске
Првопласирани Aзербејџан, БиХ на шестом мјесту VIDEO

Најбоља пјесма овогодишњег "Евросонга" је "Running scared" коју је извео дуо Ell - Nikki из Aзербејџана.

Оно што је дефинитивно обиљежило ову манифестацију је чињеница да је било свега… Поп, рок, фолк, хип-хип, инди рок, па чак и комбинација свих ових жанрова. Наступи које је тешко препричати, фризуре које се не могу ни описати, хаљине које се скидају, развлаче, мијењају боје, стакло које се сасипа на најситније комадиће, до чињенице да су поједини убијеђени да су пјевали на енглеском језику?!

Жири и публика одлучили су да распоред буде овакав - Aзербејџан је однио и не тако убједљиву побједу са 221 поеном, друга је Италија са 189, трећепласирани су Швеђани са 185, док је БиХ на шестом мјесту са 125 поена, а сусједна Србија на 14. позицији са 85 бодова.

Дино Мерлин је од Србије добио максималних 12 бодова, док је занимљиво споменути да Србији нико није дао толико бодова. Међутим, БиХ и Словенија дале су јој по десет, док су Македонија и Хрватска дале по осам бодова.

nikkiГласање је било типично комшијско, "по бабу и стричевима". Тако су традиционалне земље "источног блока" гласале једне за друге, скандинавске исто тако, као и балканске. Једини "нетрадиционални" моменат био је почетак, јер се није почело са прошлогодишњом побједницом Леном - зато што учествује и ове године, па да је не би фаворизовали. Први пут у историји такмичења, извођачи су се налазили у "саћу" међу публиком, па је било неуобичајено и јављање из популарног "green rooma".

Aзербејџан је, пак, и прије финала важио за једног од фаворита. Већ почетком гласања избио је на врх, иако се до краја водила борба са Шведском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана