Први муж Џенифер Лопез: Знам како је с њом, разумијем Афлека

Јутарњи лист
Први муж Џенифер Лопез: Знам како је с њом, разумијем Афлека

Чини се да је лични тренер и повремени глумац и продуцент Охани Ноа (49) имао добар предосјећај када је у разговору за "Daily Mail", у августу 2022. године пожелио све најбоље Џенифер Лопез и Бену Афлеку, али и изразио сумњу да ће Бенифер 2.0 потрајати.

"Џен воли да буде заљубљена, али вјерила се шест пута. Бен је њен четврти супруг. Ја сам био супруг број један и рекла ми је да сам љубав њеног живота. Када смо легли у постељу у ноћи нашег вјенчања рекла је да ћемо бити заувијек заједно", рекао је тада Ноа.

Прије три недјеље, само двије године од вјенчања, Лопез и Афлек предали су папире за развод. Догодило се то након четири мјесеца испуњена трачевима и медијским написима "хоће - неће". "Највећа љубавна прича", како је њихову везу звала Џенифер је завршила.

Новинарка "Daily Mail-а" Лина Дас одлучила је да поново интервјуише Оханија Ноу, који очигледно јако добро познаје своју бившу супругу. У ексклузивном интервјуу он је открио своје реакције на њен развод од Афлека, размишљања о томе шта ће бити даље, те "како је заиста бити супруг Џеј Ло".

Њих двоје су се вjенчали 1997. године и Ноа је једини од њених брачних партнера и вјереника који ју је познавао и волио и прије него што ће постати глобална звијезда. Он, кажу, зна како је бити с њом и како је развести се од ње.

Ноа је описао како је једном приликом, непосредно прије него што ће им се брак распасти, сједио у њиховом дому у Лос Анђелесу након жестоке свађе. Џенифер је била на другом крају велике виле, у спаваћој соби и киптила од бијеса. Затим га је назвала, јер је кућа била толико велика да је не би чуо ни ако виче, и рекла му да дође у спаваћу собу. Услиједио је сусрет у кревету, један од најстраственијих у цијелом њиховом браку.

- Било је предивно, али у исто вријеме јако тужно, јер смо дубоко у себи били свјесни да смо стигли на крај нашег пута. - испричао је.

Нико не зна да ли је тако било и у браку Џен и Бена, али онај с Оханијем као да је направио неки образац за оне који ће услиједити - с плесачем Крисом Џадом, пјевачем Марком Ентонијем, а на крају и с Афлеком.

Лина Дас пише да је пјевачица користила чак и исти надимак за Оханија и Афлека, обојицу је од миља звала Папи, татица на шпанском језику.

- Био сам први, пионир - рекао је Охани Ноа - Био сам уз њу као подршка на почетку каријере када се борила с напетошћу и несигурношћу. Био сам стварно добар супруг, јер вјерујем у брак. Када смо се развели, срце ми је било сломљено. Имао осјећај да јој више нисам био потребан када је добила све што је жељела од мене.

Вјенчали су се отприлике годину и по од првог сусрета. Брак је трајао само 11 мјесеци. Охани у интервјуу тврди да је уложио много времена и напора у везу.

И данас атрактиван мушкарац, он има причу честу за Кубанце у САД, у земљу је ушао илегално, као 15-годишњак, прошавши са шест пријатеља опасни пут од 180 километара од Кубе до Флориде на чамцу на надувавање. Радио је све и свашта, од прања аутомобила на улицама Мајамија, прања судова у ресторану пјевачице Глорије Естефан "Larios On The Beach", да би напредовао до мјеста конобара. Имао је 22 године када је у ресторан и његов живот ушла тада 27-годишња Џенифер. Згодни конобар запао јој је за око.

И у овом, као и досадашњим интервјуима, поновио је како није имао појма ко је она, али је помислио како је "најљепша жена коју је икад видио". Имала је и невјероватно тијело.

- И још увијек је тако - рекао је. Вратила се и сљедећег дана, а њен асистент је тражио да их послужује Ноа.

Она није баш добро знала шпански, он је натуцао енглески, али добро су се разумјели и пуно се смијали.

Те 1996. године Лопез је у Мајамију снимала филм "Крв и вино" са Џеком Николсоном и Мајклом Кејном. На крају забаве након задње клапе, асистент је у Џенино име позвао Оханија да им се придружи у наставку славља у једном клубу. Плесали су, пољубили се и било је "као да се одувијек познају".

Након тога услиједили су асторномски телефонски рачуни јер су сатима причали када се она вратила у Лос Анђелес. Неколико недјеља касније позвала га је да буде њена пратња на премијери. Изнајмио је одијело и с њом прошетао по црвеном тепиху, а притом је осјећао нападе панике због камера које су бљескале и због вике обожаватеља. Присјетио се како му је, након што је упознао Мајкла Кејна, глумачки ветеран рекао да не брине и да ће се навићи на све.

Те вечери су, каже, први пут водили љубав и било је, додао је он, савршено.

На питање да ли је размишљао о томе шта жена на путу према врху види у конобару с Кубе, Ноа каже: "Да. Питао сам је зашто ја, обичан тип".

- Знам, али видим у теби нешто посебно што нисам видјела у другим мушкарцима с којима сам радила - одговорила му је, а он је помислио како је срећник.

За разлику од каснијих њених веза, папараци нису превише прогонили пар. Он се преселио у њен стан и радио за фирму која је обезбјеђивала храну за екипе на филмским сетовима. Понекад би јој се придружио на њеним снимањима. Викенде су користили за шопинг, одласке у биоскоп, јели у малим ресторанима. Обоје су плаћали, она га је представила пријатељима и никад се није осјећао искљученим. Били су срећни и заљубљени.

- О браку смо почели да причамо врло брзо након почетка везе. Отприлике годину и по након нашег сусрета запросио сам је.

Лопез је озбиљно загазила у воде славе у то вријеме, јер је добила улогу Селене у биографском филму о славној пјевачици коју је убио обожаватељ. На забави за крај филма Ноа је клекнуо на једно кољено пред екипом која је аплаудирала и бодрила их. Прстен са зеленим дијамантом платио је 15.000 долара. Онај који је добила од Афлека коштао је 5,6 милиона долара.

- Ипак, у оно вријеме 15.000 долара је било много новца - рекао је у интервјуу и испричао како Џенифер није била једна од оних млади које се претворе у чудовишта и покушавају да контролишу сваки тренутак. Била је опуштена и све су елегантно рјешавали с организатором вјенчања. Оно се догодило у дворишту њихових пријатеља у Мајамију, а за медени мјесец нису отишли предалеко него у Ки Вест. Према његовом опису, био је то типичан медени мјесец - обилазили су музеје, возили се у чамцу, уживали једно у другом. Све је било једноставно, скромно, чисто, а не као њен медени мјесец у посљедњем браку.

- На неким фотографијама Бен изгледа као да жели да буде с њом тамо, али не жели да га снимају. Могу то да разумијем. Вјенчање је за свакога, медени мјесец је за младенце - коментарисао је.

Њихов брачни живот био је пријатан. Радили су, заједно кували вечере, најчешће једноставна јела из латиноамеричке кухиње. Није потрајало.

Охани је погледао и документарац који је Џенифер снимила за Нетфлиx, "The Greatest Love Story Never Told", у ком говори о својој вези с Беном. Пронашао је низ паралела у њиховим браковима, попут питања "Изгледам ли дебело у овом?" код испробавања хаљина или нервозе коју она осјећа код сваког филма, много безразложног недостатка самопоуздања. Рекао је и како ју је, када би добила нападе нервозе, била несигурна и плакала тјешио и говорио јој: "Ти то можеш".

Он сматра да је њиховом браку једним дијелом пресудила њена жеља за пажњом јавности након успјеха филма "Селена". Њен став према фотографима који су је прије нервирали тада се промијенио. Охани је схватио да је почела заиста да ужива у медијској пажњи, те јој чак и приговорио због тога.

Напетост се појачала када су људи из њене музичке куће почели да је подстичу да се чешће појављује у клубовима у Мајамију и Њујорку са Шоном Комбсом или Пи Дидијем, с којим је сарађивала на албуму. Охани је за то вријеме водио клуб "Conga Room" у ком је она имала власнички удио. Било му је све теже да одржава привид да је у браку све добро и сјајно.

И ту види паралелу с њеним браком с Беном Афлеком, посебно када су објављене фотографије с додjеле Гремија 2023, на којима је савршено јасно да Џенифер опомиње Бена због намрштеног израза лица. Охани се сјећа како су њих двоје расправљали у аутомобилу о нечему, а 20 минута касније морали да се праве као да је све у реду и изађу пред фото-апарате насмијани.

- Када смо пролазили кроз пакао, а морали да идемо негдје као пар, и ја сам био лоше воље. Знао сам да нисмо добро. Мрзио сам црвене тепихе. Покушавала је да ме наговори да идем с њом, али одбијао сам, нисам желио да се претварам - присетио се.

Он је, тврди, био тај који је рекао да је брак готов, а неколико дана касније добио је папире за развод. Наводно је добио 50.000 долара у нагодби, након што су се развели у јануару 1998. године. Није то баш био миран развод. Добио је отказ, тужио је, изгубио...

- Никад нисам погледао другу жену док сам био с њом, а чинило се као да сам ја лош дечко у тој причи. Њени људи жељели су да она буде добрица, јер је стизао филм, па албум. Нису жељели негативан публицитет. Звучало је као да ја не желим да будем с њом, а у ствари је било обрнуто - рекао је.

Слично се, каже, догодило и Афлеку ког су посљедњих недјеља њени пријатељи у медијима називали себичним мушкарцем који се дури, немогуће је угодити му и стално је негативан.

Он је упознао Бена и сматра да је сјајан тип који, иако је често у центру пажње, јако држи до приватности. Лопез је, пак, особа која воли да буде стално у жижи интересовања.

Без обзира на све, појаснио је у интервјуу, никада јој није пожелио зло. Нема према њој никаквих негативних осјећања. И не, да се прилика укаже, никад му не би пало на памет да постане њен пети супруг.

Има и савјет за Ј. Ло.

- Нека остане сама, нека узме годину дана паузе. Ако сретне неког новог, нека то држи за себе и нека се не удаје поново. Када сте с неким, морате да проводите заједно квалитетно вријеме, а не да размишља о камерама. Рекао бих јој само: "Мораш бити ти да би пронашао себе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана