Прва плус сајз манекенка сада показује исклесано тело

Глас Српске
Прва плус сајз манекенка сада показује исклесано тело

Не, није све почело од Ешли Грејем која је сада планетарно познат плус сајз модел. Жена чије су облине првобитно залудјеле свијет је Робин Ловли. Њена прича инспирише, а данас је она згоднија него икад.

Двадесетседмогодишња манекенка која се годинама залаже за брисање епитета „плус сајз“ рјешила је да своје облине заувијек избрише.

Наиме, на једном модном догађају она се појавила згоднија него икад, исклесаног и извајаног тијела, витка и далеко од пропорција са којим је ушла у модни свијет.

Заносна, као и увијек Робин је објаснила да је ослабила више од десет килограма захваљујући напорним кардио тренинзима које је и иначе практиковала. Није била на дијети, већ је нејна тежина посљедица нешто бржег темпа.

„Нико не треба да се назива плус сајз женом. То је увредљиво за свакога, то је етикета. Ја сам само модел, испред тога не треба да се додаје плус сајз“, рекла је својевремено Робинза часопис „Clique“.

Жена која је била звијезда Ралф Лоренове кампање и која се појавила на насловници „Вога“, није одувијек била тако јака у против модних стандарда. И она је имала нереална очекивања од себе, у жељи да се допадне модним агентима, држала је дијете, пила пилуле за мршављење, али је одустала јер такав напор био „немогућ“.

„Вјеровала сам да ћу само мршава бити лијепа. Нисам вјеровала да ћу изгледати лијепо са овим облинама“, признала је.

А онда је промјенила начин на који размишља. Почео је да јој се допада њен одраз у огледалу, а стекла је и све већи број поклоника.

Од тада, како су почели да се нижу њени пословни успјеси, расло је и њено самопоуздање.

Робин је рјешила да никада неће ићи на дијету.

„Ја имам савршену грађу за моделинг. Не осјећам притисак да морам да смршам. Овако изгледам годинама и не желим то да променим. Уживам у вјежбању и у могућности да једем шта год пожелим. То можда излуђује само неке моделе који гладују“, тврдила је тада.

Данас је Робин срећна мајка двогодишње дјевојчице, жена која је успјела да своје могућности представи и да се допадне свијету.

- Робин носи конфекцијски број 38, а многе модне куће сматрају да је та величина предвиђена за „крупније жене“.

- Робин се појавила као крупнији модел. 2011. године на насловној страни „Вога“ као први плус сајз модел за 52 године успјешног постојања часописа. Веома је ангажована у причама о стварним женама и како оне треба да изгледају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана