Пртљаг краљице Елизабете II крије бизарну ствар без које она никада не креће на пут

Агенције
Пртљаг краљице Елизабете II крије бизарну ствар без које она никада не креће на пут

Можете ли да замислите ишта љепше и луксузније од краљевских путовања? Краљица Елизабета II је током своје владавине доста путовала и тако постала енглески монарх који је највише путовао у историји.

Краљица је посјетила многе земље широм свијета као владар британске краљевске породице. Често је на тим путовањима усликана са торбицом у руци, а многи су се питали шта то она са собом увијек носи у њој. Један извор открио је једну занимљиву ствар без које краљица никада не креће на пут.

Краљица у торбици увијек носи држач за торбу у облику кукице коју користи када треба да одложи ташну током неке посјете. Она је од тога направила посебан ритуал.

“Једном сам посматрао краљицу како вади из ташне белу чашицу и дискретно пљује у њу. Онда је ту чашицу закачила испод стола и на кукици коју она има окачила ташну”, рекао је извор.

Она увијек носи и новчаницу од 5 фунти, уредно склопљену како би дала прилог у цркви. Краљица на путовањима носи и пар бијелих рукавица, али не само као модни детаљ.

“Како се она много рукује, рукавице су јој потребне како би спријечила да се неке бактерије рашире и изазову инфекцију”, рекао је Ричард Фицвилијамс, краљевски коментатор.

Рукавице су креација Корнелије Џејмс, која је 1970. године добила признање за њен рад са краљевском породицом.

Најбизарнија ствар коју краљица увијек носи је паковање крви. Здравље монарха је веома важно и када краљица путује у земљу у којој су резерве крви мале, она се увијек постара да је њено лично паковање крви увијек спаковано. То је за случај да је њено здравље угрожено и да је њој потребна хитна трансфузија, пише Експрес.

Поред тога што је увијек обезбјеђена здравствена њега, са њом увијек путује и њен љекар. Уз њу је увијек доктор Краљевске морнарице који са собом на путовањима носи торбу са медицинском опремом и лијековима, али и дефибрилатор за хитне случајеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана