Просјачка мода завладала свијетом: Некима је наметнута, неки је свјесно бирају

Агенције
Просјачка мода завладала свијетом: Некима је наметнута, неки је свјесно бирају

Поцјепано, искрзано, уфлекано, растегљено... Овакве одјевне комаде виђамо сваки дан, носе их сви, на улици, црвеном тепиху, богати, сиромашни, једни што морају, други што немају. Да ли је у питању непревазиђени тренд, бунт или модна индустрија нема шта ново да понуди?

Иако важи за једног од најплаћенијих глумаца Џони Деп одувијек фура тај "апа-драпа" стил. Стручњаци би га можда назвали "бохо", али у његовом случају све је доста изражајније.

Сљедбеника има много, од Џенифер Лопез, Ким Кардашиан којој све чешће испадају кољена колико носи поцјепано, а на посљедњем изласку папараци су усликали Бијонсе у најдрастичнијем примјеру. Она је поцијепане ствари спарила са папреним кимоном - чиме као да је жељела да поручи "исти смо као остатак свијета који живи лоше".

Што је у њеном случају лажна солидарност јер кимоно кошта 20.000 евра.

Иако је овакав стил заправо дуо панк културе и стила, који је још увијек донекле у моди, психолог Радмила Грујичић објашњава за портал "Супер жена" да овакав тренд треба посматрати и из угла људске декаденције.

"Ми не можемо ни да замислимо колико људи у некиг другим сферама Земље немају, колико се боре и суочавају са сиромаштвом. Њима вероватно није до исцепане одеће, сирове хране, органске производње. Али, у овом делу света где припадамо ми и о чему говоримо мало је новитета. Враћамо се у свим сферама, на неки начин, почецима. Зато мислим да је ово сигурно једна врста људске декаденције. Такође, некима је ово наметнуто, некима је свесни избор", каже наша саговорница.

Без обзира на психолошко тумачење и разлоге, за овакву одјећу заиста нема потребе да трошите баснословне своте новца. Етикета у углу не мијења много стање ствари- поцепано је и даље поцијепано и, ма колико га плаитли оставиће, у најмању руку, лежеран утисак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана