Пропала аукција порнића Мерилин Монро

Глас Српске
Пропала аукција порнића Мерилин Монро

Кратки филм из четрдесетих година прошлог вијека, за који је власник тврдио да приказује Мерилин Монро у сцени секса прије него што је постала филмска звијезда, није продат на аукцији у Aргентини.

Нико није био вољан да плати почетну цијену од два милиона аргентинских пезоса, што је око 480.000 долара, колико је тражио заступник власника филма Микел Барса.

Барса је за неуспјех јучерашње аукције окривио заступнике имиџа и имовине Мерилин Монро који су тврдили да је у питању превара.

Он је рекао да преговара са непознатим купцем из Денвера, коме је понудио много мању цијену и додао да његови адвокати тренутно разматрају упозорења заступника славне глумице да ће га тужити ако настави са продајом филма.

Барса је прије аукције тврдио да црнобијели шестоминутни филм приказује младу глумицу, тада познату као Норма Џин Бејкер, 1946. или 1947. године, када је још увијек била сиромашна и очајно жељела да уђе у свијет шоу-бизниса.

Познаваоци живота Мерилин Монро, пак, сматрају да је мало вјероватно да је насмијана млада плавуша у филму заиста она.

Поређење филма са познатим фотографијама Монро, ипак, оставља мјеста за дебату. Неколико докумената за које Барса каже да поткрепљују његове тврђе, између осталог, писмо Aмеричког филмског института у којем се помиње покушај из 1965. године да се прода наводни порно-филм славне глумице, дјелују неубједљиво.

Имиџ и имовина Мерилин Монро заштићени су код компаније "Authentic Brands Group", задужене за развој бренда и лиценцирање. Портпарол те компаније Ненси Карлсон објаснила је да продаја филма, за који се тврди да приказује Мерилин Монро, захтијева правну акцију због јавне преваре и нарушавања права интелектуалне својине глумице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана