Пронађено писмо Џона Ленона открива праву истину о Јоко Оно

Агенције
Пронађено писмо Џона Ленона открива праву истину о Јоко Оно

Џон Ленон је 1976. године упутио писмо својој бившој жени Синтији (Пауел) Ленон, као одговор на тврдње које је она изнијела у својој првој књизи о њему. У том, недавно откривеном, писму Ленон је довео у питање Синтијине тврдње да Јоко Оно крива за за распад његовог првог брака.

Џон је са Синтијом био у браку од 1962. до 1968. године, када су се разишли због тврдњи да је он починио прељубу са Јоко Оно. Њих двоје имају сина Џулијана.


Порука коју је Џон послао Синитији 1976. као одговор на тврдње изнијете у њеној књизи ("А Ywist Of Lenon "), под насловом је "Отворено писмо Синитији Твист", што се односи на њено ново презиме из слиједећег брака са Џоном Твистом.

"Драга Синтија, као што обоје добро знамо, наш брак је био окончан много прије ЛСД-а или Јоко Оно... и то је истина!"

"Твоје сjећање је, у најмању руку, поремећено. Твоја верзија нашег првог ЛСД трипа је прилично нејасна, а изгледа и да си заборавила све касније трипове!"

Џон даље тврди да га је Синитија, са Џулијаном, посjетила у Лос Анђелсу док је био растављен од Јоко, када је од њега затражила да је поново ожени "и/или" да јој подари још једно дијете.

"Ако то озбиљно мислиш, требало би да избјегаваш да причаш о томе и да стално позираш за новине и магазине."

Писмо се завршава ријечима:

"Провели смо неколико лијепих година заједно, па прочепркај по њима мало, за промјену. Као што (Боб) Дилан каже: 'Једноставан обрт судбине' (Simple Twist Of Fate)."

Уз писмо постоји још један папир на коме Ленон од неименованог уредника магазина тражи да објави писмо његовој бившој партнерки "без измена", уз поруку:

"Мислим да би било фер да читаоци чују и моју страну приче."

Писма се налазе на аукцији куће РР, а њихова тренутна цијена је око 8.000 фунти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана