Проговорио најозлоглашенији мушкарац Холивуда: "Сав мој рад је уништен због ових оптужби"

Агенције
Проговорио најозлоглашенији мушкарац Холивуда: "Сав мој рад је уништен због ових оптужби"

Чувени холивудски продуцент Харви Вајнстин обратио се први пут јавности послије више од годину дана и то само неколико недјеља прије суђења за сексуалне злочине, поручивши да је он "заборављен човјек".

У ексклузивном интервјуу Њујорк посту, Вајнстин је одбио да говори о оптужбама против њега, те је навео да је пристао на разговор како би доказао да није претеривао када је говорио да има здравствене проблеме.

Вајнстин је на рочиште прошле седмице стигао користећи штап, а његова адвокатица Дона Ротуно рекла је да њен клијент мора на операцију леђа. Људи блиску Вајнстину рекли су за ЦНН да продуцент пориче оно за шта га оптужују, те да планира да се врати каријери када се суђење заврши.

Он је за Њујорк пост изјавио да је направио више "филмова које су режирале жене и о женама него било који филмски стваралац и то прије 30 година, када ова тема није била толико актуелна". Нагласио је да је био пионир у повећању броја женских улога.

"Сав мој рад је уништен због ових оптужби. Мој рад је заборављен", рекао је Вајнстин.

Двадесет и три жене које су оптужиле Вајнстина за сексуално злостављање саставиле су заједничку изјаву као одговор на његов интервју.

"Харви Вајнстин опет покушава да просвијетли друштво. У новом интервјуу каже да не жели да буде заборављен. Па, неће бити. Остаће упамћен као сексуални злостављач и насилник који је све узео, а није заслужио ништа", написале су Вајнстинове жртве.

Глумице Ешли Џад и Розана Аркет налазе се међу онима које су потписале изјаву.

Интервју овог холивудског продуцента објављен је само неколико седмица прије почетка суђења, а неколико дана након што је његова адвокатица изјавила да тужиоци имају медије на својој страни.

Вајнстин је оптужен за силовање жене у хотелској соби 2013. године, док га је друга жена оптужила да ју је прислилио на орални секс у његовом стану на Менхетну 2006. године. Након тога га је још 10 жена оптужило за сексуално злостављање.

Он се у више наврата изјаснио да није крив и негирао је све оптужбе о сексуалном злостављању. Суђење је заказано за 6. јануар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана