Проговорила посије 25 година: Када ми је рекао да је HIV позитиван мислила сам да ћу умријети

Агенције
Проговорила посије 25 година: Када ми је рекао да је HIV позитиван мислила сам да ћу умријети

Супруга Меџика Џонсона Куки је у својим новим мемоарима „Вјерујући у Меџика" описала како је изгледао тренутак када јој је саопштио да је HIV позитиван.

Те ноћи, 1991. године Меџик је сазнао дијагнозу и одмах ју је саопштио жени са којом је био тек непуна два мјесеца у браку. Након тога се закључао у собу и кренуо да зове све љубавнице са којима је био интиман, пише Куки у својој књизи.

Није ни могао да се сјети са колико је жена спавао, али онима које је позвао је изврнуо живот наопачке.

Џонсон је свакој од њих морао да објасни да је HIV позитиван, што се тада сматрало смртном казном. Што је најгоре жене су од тренутка када су урадиле тест чекале 12 дана док не стигну резултати што значи да су пролазиле кроз психички пакао.

"У једном тренутку наш свијет, савршена заједница за коју смо се јако борили била је обрисана", наводи се у књизи – "Ходао је према мени, узео ми је руку, сјео и саопштио ружне вести. Нисам могла да дишем"

Да све буде још горе, Куки је била трудна са њиховим првим дјететом Еј Џејем у том тренутку. Када их је прошао првобитни шок, Куки је непрестано размишљала о томе да ли ће њена беба бити HIV позитивна.

"Сваког јутра сам се будила у паници да сам можда и ја HIV позитивна и да ћу умријети. Још горе, плашила сам се за бебу"

У књизи се описује и какав је утицај имала породица на њега да изађе у јавност и призна све, али и прекине успјешну НБА каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана