Проглашени најгори филмови за претходну годину, ево ко се није прославио

ГС
Проглашени најгори филмови за претходну годину, ево ко се није прославио

ЛОС АНЂЕЛЕС - Уочи вечерашње додјеле „Оскара» којом се прослављају највећа филмска достигнућа године, 43. годишње издање „Златне малине“ прогласило је и најгора филмска издања те најгоре глумце за ову годину.

Овогодишње номинације за награду "Razzie" биле су обиљежене контроверзама око номинације 12-годишње глумице Ријане Киере Армстронг из филма "Firestarter". Након што су се бројни грађани успротивили на друштвеним мрежама, организатори су се извинили, уклонили Армстронг са гласачког листића и увели старосну границу од 18 година за будуће номинације.

Филм "Blonde" проглашен је најгорим, а освојили су и награду за најгори сценарио. "Елвис" је такође добио двије Златне малине - за Тома Хенкса као најгорег споредног глумца и за најгору комбинацију на екрану. С Хенксовим освајањем споменуте награде он се придружује листи људи који су освојили и „Златну малину“ и „Оскара“, укључујући Едиеја Редмејна, Хали Бери, Џареда Летоа и Никол Кидмен.

"Морбиус" је такође однио двије награде - за најгору глумицу, Адрију Арјону, и најгорег глумца, Џареда летоа, што је била његова друга награда ове врсте.

Дизнијев "Пинокио“, добио је награду за најгори ремејк, а глумац Колин фарел освојио је награду свој рад у " The Banshees of Inisherin“, пише Кликс.

Додјела Златне малине поново је имала виртуелни формат који је уведен након пандемије вируса корона, најављујући побједнике у видеу дугом нешто мање од пет минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана