Проглашена нова мис Србије

политика.рс
Проглашена нова мис Србије

Овогодишња мис Србије је Александра Докнић и она ће представљати Србију на избору за најљепшу свјетску љепотицу.

Осамнаестогодишњој ученици из Пожаревца круна и лента уручене су на свечаности у ресторану „Порто малтезе", чиме је уједно стављена тачка на контроверзе које су претходних дана пратиле избор за мис.

Докнићева, која је прије неколико дана на званичном одабиру најљепше Српкиње добила звање прве пратиље, накнадно се окитила титулом, иако је за мис првобитно проглашена Николина Бојић. Медији су недуго послије таквог епилога почели да пишу да је Бојићева удата, што је противно пропозицијама такмичења. Званична потврда те информације није стигла од ње, али је 15. октобра компанији „Мис ЈУ", која организује избор, стигло саопштење адвокатске канцеларије која заступа Бојићеву. У допису је писало да се сада већ бивша мисица одриче титуле због слике која се о њој појавила у јавним гласилима. То је било досад једино „њено" обраћање јавности пошто је крунисана, пише Политика.

Промоцији нове љепотице претходила је конференција за новинаре на којој је компанија „Мис ЈУ" објелоданила детаље у вези с дешавањима од претходних дана. Миланка Ђорђевић, потпредсједница компаније, захвалила је новинарима што су открили да је Николина Бојић удата. Она је додала да до данас није било званичне потврде те информације, али је рекла да је „Мис ЈУ" добио њену „оставку" преко адвоката. Ђорђевићева се није суздржавала да похвално говори о Бојићевој.

– Она већ две године сарађује с нашом компанијом, прошле године је ушла у топ 10 на избору за мис, а поред обавеза као манекен у компанији обављала је и посао фитнес тренера у иностранству – рекла је Миланка Ђорђевић.

Међународни правилници, подсјетила је она, предвиђају да кандидаткиње, између осталог, не смију да буду удате нити да имају дјецу.

– Тих правила држе се све земље које организују национални избор за најлепшу девојку – закључила је она.

Пошто је крунисана, нова мисица није крила задовољство.

– Нисам очекивала овакав расплет. Била сам задовољна и првобитним пласманом јер сматрам да је Николина Бојић заслужено проглашена за најлепшу – истакла је Александра Докнић и додала да има „позитивну трему" пред избор за најљепшу дјевојку свјета.

„Мис ЈУ" ће тужити новинаре

Конференција у „Порто малтезеу" почела је изразима захвалности новинарима због тога што су указали на то да је Николина Бојић удата, али је у наставку догађаја упозорено да ће компанија „Мис ЈУ" тражити судску заштиту од појединих написа и прилога који су се претходних дана појавили у јавним гласилима. Правни заступник компаније најавио је да ће за неколико дана бити покренуте прве тужбе против медија који су, како је речено, писали неистинито и увредљиво о „Мис ЈУ" и њеној предјседници Весни да Винча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана