Продаје се кућа у којој се убио Курт Кобејн

Agencije
Продаје се кућа у којој се убио Курт Кобејн

Кућа у којој су живјели Курт Кобејн и Кортни Лав  продаје се за 7,5 милиона долара.

Пар је у јануару 1994. године за милион и по долара купио кућу у Сијетлу, гдје је живио врло кратко са својом кћерком Френсис Бин Кобејн све док оснивач "Нирване" на том имању 5. априла исте године није починио самоубиство у 27. години.

Кобејн се посљедњих година свог живота борио с овисношћу о хероину, болестима и депресијом, славом и сликом у јавности, као и са притиском медија на њега и његову супругу.

Кућа у којој су живјели Курт Кобејн и Кортни Лав, продаје се за 7,5 милиона долара.

Околности његове смрти постале су предмет фасцинације и расправе. Од њиховог почетка, с Кобејном као текстописцем, "Нирвана" је само у Сједињеним Америчким Државама продала више од 25 милиона албума и више од 50 милиона у свијету.

Угледни музички часопис "Ролинг Стоун" уврстио је "Нирвану" на 27. мјесто највећих музичких умјетника свих времена, док је Курт проглашен за 12. најбољег гитаристу свих времена.

Кућа има 8.000 квадратних метара и налази се на 0,74 хектара земље. Има четири спаваће собе и четири купаонице с одвојеном гаражом и потпорним зидом који је накнадно изграђен 1999. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана