Проблеми на поларној трци принца Херија

Aгенције
Проблеми на поларној трци принца Херија

Организатори хуманитарне трке на Антарктику у којој учествује и британски принц Хари саопштили су да укидају њен такмичарски елемент због тешких услова, али да ће се наставити поход до Јужног пола.

Хари (29) је члан једног од три тима ратних војних инвалида који су прошле недjеље кренули на 320 километара дуг пут до Јужног пола.

Директор експедиције Ед Паркер рекао је да чланови тимова доживљавају "виши ниво стреса од очекиваног" и да неће више да се такмиче једни против других, већ ће путовати у једном кампу заједно.

У снимљеној поруци на интернет сајту организације, Паркер је рекао да су тимови имали "неколико доста тешких дана", да вријеме није лоше, али да је терен "много тежи" него што су мислили прије трке.

Паркер је рекао да ће тимови бити пребачени возилима дио пута и да ће завршити посљедњих 112 километара до Јужног пола пјешке, што се очекује да ће бити за недјељу дана.

Принц Хари и глумци Доминик Вест и Александер Скарсгард учествују у овој експедицији с тимовима из Велике Британије, Комонвелта и САД.

Тимови су се за одлазак на Јужни пол између осталог припремали у Норвешкој и на Исланду. Принц Хари, пилот војног хеликоптера "апач", који је служио у Авганистану је 2011. године провео неколико дана на сличној експедицији с војним инвалидима до Сјеверног пола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана