Привремено одложено рушење дома Мерилин Монро у Лос Анђелесу

Танјуг
Привремено одложено рушење дома Мерилин Монро у Лос Анђелесу

ЛОС АНЂЕЛЕС - Након једногласног изјашњавања у Градском савjету Лос Анђелеса, привремено је одложено рушење дома америчке глумачке иконе Мерилин Монро у Брентвуду, отменом дијелу Лос Анђелеса.

Чланица савјета Трејси Парк журила је да спасе посљедњу резиденцију Мерилин Монро након што је у сриједу сазнала да је власник, ''Глори оф  Сноу Траст'', затражио дозволу за рушење култне шпанске колонијалне резиденције, пренио је "ЛА тајмс".

"Мој тим и ја кренули смо одмах у акцију...али, нажалост, Одјељење за грађевинарство и безбједност је издало дозволу за рушење прије него што смо мој тим и ја могли у потпуности да интервенишемо и ријешимо ово питање", рекла је Парк на конференцији за новинаре непосредно прије сједнице Градске скупштине у петак.

Чланица савјета 11. округа имала је црвени кармин и стилизовала је своју кратку плаву косу у стилу Мерилин Монро док је одржала страствени говор најављујући да ће поднијети приједлог за покретање разматрања статуса дома америчке глумице као историјског споменика културе, пише "ЛА тајмс".

"Овдје сам данас са вама као чувар дистрикта који је дом коначне резиденције Мерилин Монро. Данас сам овдје и као бранилац богате историје и наслијеђа нашег града", рекла је Парк.

Приједлогом који је предочен савјету тражи се хитна акција на покретању разматрања да дом буде градски историјско-културни споменик.

Даље је наведено да то неће лишити власника имовине било каквих права, али је истакнуто да треба процијенити историјске и културне вриједности имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана