Принцеза од Монака родила близанце

Агенције
Принцеза од Монака родила близанце

Принц Алберт Други од Монака и његова супруга Шарлин објавили су у сриједу рођење близанаца, принцезе Габријеле и принца насљедника Жака, у званичном саопштењу из принчевске палате.

Габријела Терез Мари рођена је у 17.04 и Жак Оноре Реније два минута касније, и добро се осјећају, као и њихова мајка, принцеза Шарлин, наводи се у саопштењу.

Иако је рођен послије сестре, Жак је, као дјечак, први у реду за наслијеђивање оца, а Габријела је друга. Они су насљедници вишевјековне династије Грималди која влада овом богатом кнежевином.

Ово је први пут од када је Монако основан у 13. вијеку да су у принчевској породици рођени близанци. Њихово рођење проглашено је народу са 42 пуцња из топа, по 21 за сваку бебу.

Послије тога су звонила звона на црквама петнаест минута, и затим су оглашене сирене на бродовима у луци.

Принчевски пар је раније најавио да ће одступити од обичаја да се испали 101 пуцањ из топа за рођење дјечака и 21 за рођење дјевојчице. Према традицији, објава принца Алберта од Монака о рођењу дјеце треба да буде окачена на један од улаза у палату.

Становништво Монака је такође позвано да окачи црвену и бијелу заставу Монака на своје зграде до дана када пар представи дјецу са балкона Палате, који ће бити празник.

Принц Алберт је прије рођења дјеце рекао да не зна ког су пола и да је одлучио да то не сазна, јер, по његовим рјечима, човјек нема често могућност да има тако пријатна изненађења у животу.

Алберт (56) оженио се бившом јужноафричком олимпијском пливачицом Шарлин Витсток (36) у јулу 2011. Он већ има ванбрачне ћерку и сина, које је званично признао, али они не могу да га наслиједе.

Јазмин Грејс (22), чија је мајка Американка и бивша келнерица, и Александар (11) рођен из везе с бившом француском стјуардесом поријеклом из Тогоа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана