Принц вратио у моду име Џорџ

Танјуг
Принц вратио у моду име Џорџ

Мушко име Џорџ, односно Жорж како гласи француска варијанта, могло поново да уђе у моду у постојбини вина, шансоне и Ајфелове куле.

А разлог томе је рођење британске краљевске бебе, малог Џорџа, сина принца Вилијама и Кејт Мидлтон, који ће идуће недјеље имати своје крштење.

Име Жорж је некада било веома популарно у Француској. Тако су се звали Дантон, један од вођа Француске револуције, Клемансо, француски државник и министар рата у судбоносним данима Првог свјетског рата и предсједник Помпиду (1962-1968), по којем је назван чувени културни центар у Паризу.

Временом је пало у немилост - било је тек на 877. мјесту листе имена за дјечаке у 2012.

Све се то, међутим, може промијенити након крштења малог Британца чије је рођење помно праћено у јавности с друге стране Ламанша.

“Интересовање које је тај догађај изазвао у Француској било је апсолутно невјероватно, тако да ни најмање не сумњам да ће Жорж бити међу првима на листи”, каже Стефани Рапапор, ауторка водича најпопуларнијих имена беба у Француској.

“Да Вилијам и Кејт нису одлучили да сина назову Џорџ, рекла бих да би 2014. свега 30 беба у Француској понијело име Жорж. Јер је то име већ дуже у запећку. Али, сада сам сигурна да ће ући у првих 400, чак можда и у првих 200”, навела је она.

Посљедње три године, најпопуларнија имена која су давана новорођенчадима у Француској су Натан за дјечаке и Ема за дјевојчице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана