Принц Вилијам позвао бескућницу на вјенчање

Глас Српске
Принц Вилијам позвао бескућницу на вјенчање

Принц Вилијам и Кејт Мидлтон имали си јуче у Вестминстерској опатији генералну пробу пред данашње вјенчање.

Јучерашњој проби су присуствовали високи свештеници, младини родитељи и Вилијамов кум и брат принц Хари. На краљевско вјенчање принц Вилијам је познао и једну бескућницу, што су британски медији назвали новом причом о Пепељуги. Наиме, Схозна, некадашњи бескућник, прије двије године је једва била у стању да говори након што је претрпјела мождани удар у 18. години. Сада ће бити висока званица са властитим сједиштем са којег ће гледати вјенчање Вилијама и Кејт.

- Осјећам се тако срећном. Позивницу сам добила у фебруару и помислила сам: "Боже, ово не може бити истина!" - рекла је Схозна, која је прије тога била позвана да говори на гала-вечери једне добротворне организације која се брине о бескућницима, 2010. године. Била је нервозна уочи говора, када се Вилијам, покровитељ добротворне организације, која се зове "Центрепоинт", представио и понудио ријечи подршке.

Потом, послије њеног емотивног говора о томе како се њен живот окренуо наглавачке због те организације која помаже бескућницима у Лондону, Вилијам је пришао и загрлио је у знак честитања. Четири мјесеца касније, Вилијам, који је и сам спавао на температурама од минус четири степена Целзијуса 2009. године како би указао на проблеме бескућника, позвао је Схозну да представља "Центрепоинт" на његовом вјенчању.

Гости краљевског вјенчања који воле "Твитер" остаће разочарани јер ће на дан вјенчања бити постављена технологија која блокира сигнал како би се спријечила употреба мобилних телефона. Велика Британија је јуче саопштила да је повукла позивницу за краљевско вјенчање сиријском амбасадору Самију Кијамију због насилних напада режима на демонстранте у тој земљи.

Вјенчање у бројкама

Краљевско вјенчање се може представити у бројкама од један, колико ће бити бурми на вјенчању, до двије милијарде - колико је процијењено да ће бити ТВ гледалаца. Наиме, само ће једна бурма бити на вјенчању и то она коју ће принц Вилијам ставити на прст невјесте, јер је он одлучио да не носи бурму, попут свог дједа, војводе од Единбурга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана