Принц Вилијам открио како напредује опоравак Кејт Мидлтон

GS
Foto: Tanjug/AP

Принц Вилијам је разговарао са старијим ратним ветераном о томе како се принцеза од Велса носи након дијагнозе рака.

Принц Вилијам је открио нове информације о принцези од Велса док је присуствовао дирљивом догађају заједно са краљем Чарлсом и краљицом Камилом.

Принц од Велса је био у Портсмуту заједно са водећим британским политичарима и ветеранима на обиљежавању 80. годишњице "Дана Д". Он и његов отац Чарлс одржали су говоре на дирљивом догађају прије него што су се дружили са ветеранима како би чули њихова сјећања на чувену војну операцију, пише Мирор.

На снимку који приказује Вилијама како разговара са једним човјеком, ветеран га је љубазно упитао о Кејт, која није присуствовала обиљежавању јер се још увијек опоравља уз превентивну хемотерапију. Он је питао Вилијама: "Хтио сам да вас питам, да ли је ваша супруга боље?" На шта је Вилијам одговорио: "Да... вољела би да је данас овдје." Додао је: "Подсјетио сам све да је њена бака служила у Блетчли, па би имала доста заједничког са неколико других дама овде које су служиле у Блетчлију, али о томе нису говориле све до самог краја."

Кејтина бака по оцу, Валери Гласборо, радила је у центру за дешифровање кодова током Другог светског рата, а 2014. године принцеза је посјетила то мјесто да види гдје је њена бака некада радила. Вилијамов сусрет са ветераном десио се након што су Чарлс и Камила једва задржавали сузе док су слушали једног другог ветерана како се присјећа ужаса рата током емотивне церемоније данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана