Принц Вилијам и Кејт потписали предбрачни уговор

Глас Српске
Принц Вилијам и Кејт потписали предбрачни уговор

Принц Вилијам (28) и његова будућа супруга Кејт Мидлтон потписали су предбрачни уговор, а иако се његов садржај држи у строгој тајности, у уторак су процурили неки од његових детаља. Иако се Вилијамово богатство процјењује на милионе фунти, у случају развода Кејт нема право на његову имовину већ на одређен износ новца. Стручњаци сматрају да је ријеч о милионском износу уз годишњи новчани додатак.

У случају да се Кејт поново уда, износ ће бити смањен, а уколико се буде индискретно понашала у јавности, остаће без икакве новчане накнаде.

Њихова, евентуална, дјеца би у случају развода остала да живе са Вилијамом, док би Кејт, као и њени родитељи, имали право да их посјећују. Она такође, у случају развода не би могла више да живи у краљевској палати, већ у некој од њихових пропратних вила.

Иначе посљедње припреме за вјенчање принца Вилијама и Кејт Мидлтон завршене су јуче у централном Лондону, два дана уочи церемоније, пренио је Ројтерс. Путеви око Бакингемске палате и дуж маршруте којом ће пар проћи послије церемоније у Вестминстерској опатији били су затворени, док је око 1.000 припадника оружаних снага учествовало у проби за велики дан.

Кочије које ће превозити званице такође су учествовале у проби, заједно са коњицом и свештеницима. Сама опатија је већ затворена за јавност, а краљевски пар би до краја дана требало да обави и посљедњу пробу церемоније.

У цијелом граду подижу се заставе, док се армија новинара из цијелог свијета смјешта у привременим студијима постављеним у близини Бакингемске палате. Поједини ватрени обожаваоци већ су поставили кампове испред опатије, да би обезбиједили најбоља мјеста за гледање, а очекује се да ће у Лондон до краја седмице доћи неколико стотина хиљада људи.

РТРС уживо преноси краљевско вјенчање

Вјенчање принца Вилијама и Кејт Мидлтон биће у прилици да прате и гледаоци Радио-телевизије Републике Српске, која ће овај догађај године директно преносити у петак, 29. априла. Краљевско вјенчање ће се на РТРС-у уживо емитовати у термину од 10.55 до 14.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана