Принц Хери и Меган Маркл тајно посјетили краљицу Елизабету

ГС
Foto: Агенције

Принц Хери и Меган Маркл током посјете Европи и такмичењу Invictus Games у Холандији, тајно су се састали с краљицом Елизабетом након двије године од њиховог напуштања краљевске породице.

Портпарол војводе и војвоткиње од Сасекса потврдио је за Инсајдер да су Хери и Меган посјетили краљицу док су били у Европи на Invictus Games, такмичењу за повријеђено особље које је основао принц Хери, а које би требало да почне у суботу у Холандији.

Ова посјета означава први сусрет Маркл с краљицом од интервјуа војводе и војвоткиње с Опром Винфри. Принц Хери је посљедњи пут јавно виђен с краљицом на сахрани принца Филипа у априлу 2021.

Принц Хери није дошао у Велику Британију на комеморацију принцу Филипу 29. марта, а портпарол пара рекао је тада да се он нада да ће ускоро посјетити своју баку, преноси Klix.

Daily Mail је даље објавио да је пар стигао у Виндзор у сриједу навече и одсјео у Фрогмор Котеџу, гдје су живјели у првим мјесецима свог брака прије него што су се преселили у САД, а принцеза Еугени и њена породица сада живе. Хари и Маркл су потом у четвртак навече отишли из Велике Британије и упутили се у Холандију.

Дјеца пара, Арчи и Лилибет, нису била с њима током посјете краљици, наводи Daily Mail.

Адвокат пара је раније рекао да се не осјећају сигурно доводећи своју дјецу у Велику Британију, јер су изгубили приступ полицијској заштити коју финансирају порески обвезници када су се повукли из краљевске породице 2020. године.

У септембру 2021. Хери је затражио судско преиспитивање одлука британске владе којом му је забрањено да лично плаћа полицијску заштиту за њега и његову породицу док борави у Великој Британији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана