Принц Хари поднио тужбу за клевету против британске медијске компаније

ГС
Foto: agencije

Принц Хари је поднио тужбу за клевету против британске медијске компаније Associated Newspapers , која је власница портала, односно магазина Daily Mail, Mail on Sunday i Mail Online.

Још увијек није познато на коју тачно објаву се тужба односи, преноси Форбес. Иначе, овај магазин је у протеклих неколико седмица извјештавао о Харијевим напорима да чланови његове породице добију полицијску заштиту када су у Великој Британији. Понудио се и да плати за овај вид заштите.

Хари и Меган одавно имају проблема с британским таблоидима. Он је 2016. године изјавио да медији малтретирају Меган објављујући садржаје о њој који су расистички.

Прошле године је тужио Mail on Sunday i Mail Online због чланака у којима су тврдили да је "окренуо леђа" Краљевским маринцима огранку британске војске у којој је био све док није напустио своје краљевске дужности почетком 2020. године.Успјели су ријешити случај на миран начин.

Компанија Associated Newspapers  је објавила извињење и донирала новац Харијевој фондацији, Invictus Games која подржава програме за ветеране, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана