Принц Хари: Пио сам алкохол да се изборим са траумама

Танјуг
Принц Хари: Пио сам алкохол да се изборим са траумама

ЛОНДОН - Војвода од Сасекса, принц Хари (36), открио је да је послије смрти мајке, принцезе Дајане, пио алкохол како би се изборио са траумама.

Хари је у емисији Опре Винфри признао да је био спреман да користи и дрогу само да би се осјећао боље, деценију након Дајанине смрти 1997. године, а говорио је и о анксиозности и паничним нападима које је имао и као старији, а дотакао се и искуства са мајчине сахране, преноси ББЦ.

Војвода од Сасекса је описао да је период између 28 и 32 године била ноћна мора његовог живота и да су му се тада дешавали панични напади и снажна анксиозност.

"Нисам могао да се сконцентришем. Сваки пут када сам облачио одијело и кравату, морао сам на силу то да радим. И прије него што сам изашао из куће, био сам мокар од зноја. Или сам био бесан или нисам био свој", описао је Хари.

Војвода је додао да се петком и суботом опијао од алкохола "не зато што је уживао, већ зато што је покушавао да побјегне од нечега".

Хари је током Оприне емисије посвећене менталном здрављу говорио најприје о себи и својим искуствима.

Како је рекао, одлучан је у томе да прекине "циклус бола", односно да се то не одрази на његово родитељство, а открио је и да је ишао на терапије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана