Принц Чарлс: Брак са Дајаном био је грчка трагедија

Б92
Принц Чарлс: Брак са Дајаном био је грчка трагедија

У једном од неколико необично искрених писама, које је размјењивао са некадашњим првом дамом САД Ненси Реган, принц Чарлс је свој брак са принцезом Дајаном назвао "грчком трегедијом".

"Нико не може заиста да разумије шта то тачно значи док вам се то стварно не догоди, и зато све постаје све горе и горе. Једног дана рећи ћу јој све. То је нека врста грчке трагедије и од ње би сигурно настала веома добра позоришна представа", писао је Чарлс.


Принц и прва дама су се спријатељили док је Реган био предсједник Америке и наставили да одржавају контакте све до његове смрти.

Једно од писама које највише открива о цијелом случају је оно од 15. јуна 1992. године, у коме је Ненси Реган понудила подршку Чарлсу, у тренутку када је објављена књига о његовим брачним проблемима.

Принц јој се захвалио на подршци и обећао да ће јој све испричати, уз напомену да је "ужасно то што би само мали број људи који су били свједоци свега могао у то да повјерује".

Чарлс је Регановој претходно пружио сличну подршку када је 1991. објављена биогрфија прве даме у којој се наводи да је она била "спонзоруша која је имала везу са Френком Синатром, која се ослањала на астрологију када је савјетовала свог супруга, као и да је редовно одлазила на пластичне операције".

Њихова преписка постала је део библиотеке Предсједничке задужбине Роналда Регана, послије Ненсине смрти у марту прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана