Пријовићка нуди Хрватима двогодишњи уговор

ГС
Пријовићка нуди Хрватима двогодишњи уговор

У понедељак су хрватски медији објавили како градоначелник Задра, Бранко Дукић, није допустио одржавање концерта Александре Пријовић у Спортском центру "Вишњик", па концерт није био заказан ни најављен.

Градоначелник Дукић демантовао је како је забранио споменути концерт, а потом је директор ШЦ-а "Вишњик", Денис Карловић потврдио како се о концерту Пријовићке, али и неких других звијезда интензивно преговара.

"Градоначелник Дукић је дао јасну и недвосмислену изјаву како је он против сваке забране концерата те да је на управи Вишњика да ради и повећава приходе разноразним догађајима. Спортском центру Вишњик су ти приходи неопходни и ми се тако понашамо по тржишним принципима везаним за организацију концерата, сајмова и спортских догађања", рекао је он, преноси "Задарски нови лист".

Додао је:

"Александра Пријовић је један од оних извођача који нам се нуде у пакету за двогодишњи уговор. Наша политика је била да се никад ништа не објављује док се не потпише уговор, а који у овом тренутку још није потписан. Ако и кад буде потписан, обавијестићемо јавност", каже Карловић.

Он објашњава како је у питању пакет од осам концерата, четири у овој и четири у сљедећој години.

"Ради се о извођачима који могу напунити дворану. Међу њима су нека од најпопуларнијих имена хрватске естраде. Договарају се финансијски услови с организаторима ових концерата, групацијом четири, пет радијских кућа. Надам се да ће преговори уродити плодом и да ћемо постићи добре финансијске услове."

Наставио је:

"Ова групација радија с којом преговарамо најбоља је у организацији и промоцији концерата у Хрватској. Доказани су на тржишту. То нам је велика шанса да направимо искорак у том смјеру и поновно повећамо приходе и у том смислу се и преговара", истиче директор ШЦ-а Вишњик додајући како концерт Пријовићеве није, како су пренијели медији, требало да буде у мају ове године, будући да још не знају још када би наступила у Задру.

То би се требало знати кад се усугласе детаљи уговора.

"Јуче сам договорио са словенском групацијом велики рок концерт, а уговор би требало потписати до краја недјеље. То је извјесно", закључује Карловић.

ШЦ "Вишњик" је на својој мрежној страници написао како ће се од марта до маја текуће године одржати три естрадна спектакла, те су тиме најавили концерте Северине, Јелене Розге и Лорд оф тхе Данце.

Градоначелник Дукић се у понедјељак увече огласио око могуће забране концерта пјевачице Александре Пријовић на "Вишњику", након што се о томе подигла медијска помпа, на националном нивоу.

Прије тога није одговарао на новинарска питања у вези сазнања како је одбио организаторе концерта и то оправдао тврдњом да "нема слободних термина" у Крешином дому.

"Живимо у слободном друштву гдје свако слуша музику какву жели. Против сам сваке врсте забране и изненађују ме овакве конструкције у појединим медијима. Не бавим се организацијом концерата и не разумијем зашто се толика фама дигла око тога. ШЦ Вишњик има своју управу и своју пословну политику која самостално одлучује о програму и комерцијалним садржајима, па и онима који се мени лично не свиђају. Лично, нисам љубитељ те музике нити бих ишао на такав концерт и то је све што имам рећи о томе", рекао је Дукић, преноси "б92".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана