Прије Оливере, Балашевић није могао да замисли дан без ове пјевачице: "Са њим сам провела најљепше“

ГС
Прије Оливере, Балашевић није могао да замисли дан без ове пјевачице: "Са њим сам провела најљепше“

Ђорђе Балашевић писао је неке од најљепших љубавних пјесама, а инспирацију је увек пронализио у вољеној супрузи, Оливери. Њихова љубав годинама изазива дивљење, а само смрт могла је да јој стане на пут. Међутим, имао је и другарицу коју је изузетно волио, а ријеч је о певачици Биљи Крстић.

Њих двоје су заједно били чланови групе "Рани мраз" 1978. године, Ђолету је тада Биља била изузетно драга, а своје симпратије према њој исказао је и у пјесми "Један Саша из воза", коју је написао само за њу.

- Мени је посветио песму "Један Саша из воза", тада сам имала тог момка Сашу, а он би ми када сам имала проблеме направио песму да ме орасположи - испричала је Биља Крстић, током видео укључења у емисију "Јутро".

Његове симпатије брзо су прерасле у нераскидиво пријатељство, а касније, када је срео Ољу и поклонио јој своје срце, позвао је никога другог, до Биљу да буде свједок њихове велике љубави, 7. маја 1981. године.

О свом великом другу, који нас је напустио 19. фебруара, Биља је говорила овако:

- Ђоле је сигурно био неко са ким са провела најлепше дане своје младости и пружио ми је толико задовољства и толико сам захвална за све заједничке тренутке. Толико смо се лепо дружили те четири године, колико је трајао "Рани мраз" - рекла је сетно и додала:

- Уз њега сам научила да се помирим сама са собом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана