Преминуо Милан Делчић Делча VIDEO

Глас Српске
Преминуо Милан Делчић Делча VIDEO

Познати београдски музичар, вођа некада познате групе "У шкрипцу" Милан Делчић Делча умро је у недјељу увече у болници у Београду у 51. години живота, послије неколико година борбе са раком.

Милан Делчић се појавио на умјетничкој сцени осамдесетих година са групом "У шкрипцу", која је за кратко вријеме постала популарна на читавој територији бивше Југославије.

Његов деби албум носио је назив "Године љубави", али прави успјех долази са албумом "О је" који су снимили 1983. године за "Југотон". Бенд се гаси 1987. године по објављивању албума "У шкрипцу". Потом Делча наставља соло каријеру.

Снимио је неколико запажених соло албума, на којима је кокетирао са техно музиком. Милан Делчић је као прави мултимедијални и вишеталентовани умјетник осмислио концепт "памфлекс" фирме која рекламира измишљене производе. Уз музичку каријеру Делчић се бавио и писањем за позориште, написао је и режирао сторију "Лепе, чисте, добре" у омнибусу "Београдске приче", а радио је као драматург за ТВ серију "Доме, слатки доме". Недавно је објавио компилацију највећих хитова.

on=3&hl=en_US">

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана