Преминуо Алан Аркин

ГС
Преминуо Алан Аркин

Глумац Алан Аркин преминуо је у 89. години, пишу страни медији. Смрт су потврдили његови синови Адам, Метју и Ентони.

"Наш отац је био јединствено талентована сила природе, и као уметник и као човек. Муж пун љубави, отац, деда и прадеда, био је обожаван и дубоко ц́е недостајати."

Аркин је глумио у "The Kominsky Metho" за Нетфликс заједно са Мајклом Дагласом, зарадивши тако номинације за Еми 2019. и 2020. и номинације за Златни глобус и Удружење филмских глумаца 2020. и 2021.У "Little Miss Sunshine" (2006), Аркин је играо Едвина Хувера, деду дисфункционалне породице. Његова улога, која је трајала само 14 минута, донела му је Оскара за најбољу споредну мушку улогу.

Аркин је маестралну улогу имао у политичкој драми "Арго", у режији Бена Афлека 2012. То му је донело четврту номинацију за Оскара.

Глумио је искусног продуцента Лестера Сигела, чији је оштар смисао за хумор и заједљиво извођење речи освојило публику. Његов син Адам Аркин (66) је такође познати глумац и редитељ који је глумио у ТВ хитовима, укључујуц́и "Чикаго Хопе", "8 једноставних правила" и "Синови анархије".

Алан Аркин је рођен у Бруклину, Њујорк, 26. марта 1934. године. Његова породица се преселила у Лос Анђелес током његовог детињства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана