Преминула једна од најљепших глумица на свијету

Г.С.
Преминула једна од најљепших глумица на свијету

Руска позоришна и филмска глумица Анастасиа Заворотњук преминула је у 53. години након дуге болести.

Вијест о смрти глумице потврдила је њезина породица на друштвеним мрежама.

Глумица, којој су страни медији тепали да је једна од најљепших на свијету, годинама се борила с раком, а у аугусту 2019. престала је због здравствених проблема учествовати у позоришним продукцијама.

Иначе, рођена је 1971. у Астрахану, а њена је мајка позната умјетница у Русији, Валентина Борисовна Заворотњук, која је радила у Астраханском казалишту младих, преноси Кликс.

Отац Јуриј Заворотњук радио је на телевизији, а чини се да је још као мала, Анастасиа љубав према глуми и умјетношћу наслиједила од родитеља. Године 1991. глумила је у свом првом филму, гдје је добила улогу Маше, а који је направљен према роману Владимира Набокова.

ТВ серија „Мај Фер Нани“ донијела јој је велику популарност, а укупно је одиграла више од 40 улога на филмовима и телевизији. На руској телевизији водила је неколико емисија, укључујући ''Плес са звијездама'', ''Плес на леду'' и ''Ледено доба''.

Заворотњук је имала и занимљив љубавни живот. Удавала се три пута. Први брак био је с њемачким бизнисменом, а потрајао је само годину дана. Други је био с Дмитријем Стриуковим, а заједно су отворили агенцију за некретнине. С њим је добила и троје дјеце. 

Затим је ходала с колегом из серије ‘Мy Фаир Наннy‘, Сергејем Жигуновом, а пар је био заједно двије године - од 2006. до 2008. Те 2008. услиједио је и трећи брак, онај с умјетничким клизачем Петром Чернишевим. Пар је 2018. добио кћер Милу.

У септембру 2019. добила је шокантну вијест, дијагностициран јој је рак мозга четвртог стадија. У мају 2020. потврђено је да јој је дијагностициран глиобластом, најагресивнији тип рака који почиње унутар мозга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана