Преко трња до звијезда

blic.rs
Преко трња до звијезда

Неки људи одрасту и наслиједе новац, док други морају да раде напорно и изграде све из темеља. Исто важи и за познате личности, а ово су само неки од оних који су морали да газе трње да би стигли до звијезда.

 

Опра Винфри

Прије него што је постала милијардерка, Опра Винфри је живјела у малом граду у Мисисипију са њеном мајком и баком до своје шесте године. Касније је одрасла уз мајку и полусестру у једном пансиону. Опра је у једном интервјуу рекла да је била толико сиромашна да је одјећу правила од џакова за кромпир. Када је имала девет година сексуално је злостављао рођак. Такође је још као малољетна остала трудна, да би на крају побацила.

Сара Џесика Паркер

Сара Џесика Паркер је одрасла са седморо браће и сестара. Њена мајка и отац, који је био возач камиона, су били толико сиромашни да су морали на свакакве начине да се сналазе како би донијели кући кору хљеба. Сара се сјећа тренутака када је било питање да ли ће им искључити струју и телефон јер нису имали новца да плате.

Џим Кери

Као тинејџер, Џим Кери је био приморан да напусти средњу школу и да почне да ради као домар и обезбјеђење како би помогао породици након што је његов отац добио отказ.  

Касније су изгубили дом па је цијела породица живјела у једном камперу који се налазио у близини фабрике гдје су његови родитељи радили. У једном периоду свог живота је Кери искусио и живот бескућника.  

Хали Бери

Глумицу Хали Бери је подигла самохрана мајка у Охају. Као тинејџерка, она је имала извјесног успјеха на избору за мис, па је одлучила да се пресели у Њујорк како би се опробала као модел. Када јој је 1989. године понестало новца морала је да живи у склоништима за бескућнике.  

Марк Волберг

Марк Волберг је напустио школу када је имао14 година и почео да се бави дрогом и криминалом. Након што је одслужио казну због једног напада одлучио је да промјени живот из корјена.

Џоана Роулинг

Џоана Роулинг је зарадила милијарде за њену серију књига о Харију Потеру, али прије тога је живела јако сиромашно и борила се против депресије као самохрана мајка.

Хилари Свонк

Хилари Сванк је одраска у једној приколици са својом мајком. Након што јој је мама изгубила посао, њих двије су се преселиле у Калифорнију у нади да ће Хилари успијети у Холивуду. Тада су спавале у аутомобилу или домовима пријатеља, а нешто касније Хилари је избачена из средње школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана