Познати на мети пљачкаша

Глас Српске
Познати на мети пљачкаша

Полиција је ухапсила лопова из Њу Џерзија који је провалио у кућу пјевача рок звијезде Џона Бон Џовија и украо накит вриједан сто хиљада долара.

Осим у кућу четрдесетдеветогодишњег пјевача Бон Џовија, двадесетједногодишњи Николас Трејс провалио је у још три виле у Норд Џерзију, а полиција је код њега пронашла украдену робу вриједну 500.000 долара.

За вријеме провале која се догодила током ноћи, Бон Џови и његова супруга Доротеа, којој припада украдени накит, нису били код куће. Његовом лоповлуку дошао је крај када се код посљедње пљачке укључио аларм.

Познате звијезде неријетко су на мети пљачкаша. Прије Бон Џовија, накит у вриједности два милиона долара украден је пјевачици Парис Хилтон. Парис није била код куће током провале, јер се до раних јутарњих часова забављала на неколико мјеста у граду.

Прошле године су лопови провалили у кућу пјевачице Ејми Вајнхаус и однијели драгоцјености у износу од 16.000 евра. Позната британска пјевачица је за провалу сазнала док се одмарала на карипском острву Сент Лусија. Провалници су обили врата и украли неке, наводно, непроцјењиве ствари, чак пет Ејминих гитара, скупоцјене уређаје, а неке од ствари су пронађене у смећу недалеко од куће.

Недуго затим, на мети пљачкаша се нашла и аустралијска пјевачица Кајли Миног, којој су украли пет компјутера. Пјевачица је тада понудила награду од 2.000 евра за помоћ у проналаску њених пет рачунара.

И италијанска дива Моника Белучи прошле године је опљачкана, а у стан глумице и њеног супруга Винсена Касела у елитном дијелу Париза провалници су ушли док је пар боравио на Филмском фестивалу у Кану.

Пљачкаши су планирали злочин и знали су за кретање глумачког пара, те су неометано вршљали по њиховом стану и однијели 80.000 евра. Осим новца, лопови су однијели и накит, као и компјутерску опрему чија се укупна вриједност процјењује на дупло већу суму од оне коју су пљачкаши однијели у кешу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана