Познати који су предвидјели своју смрт

Агенције
Познати који су предвидјели своју смрт

Некада стихови музичара или приче писаца имају језива и чудна предвиђања. На то се често не обраћа пажња и све се приписује умјетничкој инспирацији и расположењу. Ово су неке познате личности које су предвидјеле своју смрт.

Курт Кобејн

Фронтмен "Нирване" је извршио самоубиство пиштољем и његова смрт је често била тема многих теорија завјера. Његови пријатељи су рекли да је он наводно неколико пута у животу рекао да ће кад одрасте постати рок звијезда како би се обогатио и да ће умријети на врхунцу славе као Џими Хендрикс.

Марк Твен

Чувени писац се родио не задуго послије прелијетања Халејеве комете. Он је коментарисао 1909. године: "Родио сам се са доласком комете, а очекујем и да одем са њом приликом њеног поновног прелијетања". Управо тако се и десило. Твен је умро од срчаног удара 21. априла 1910. године, кад је Халејева комета била поново видљива.

Џон Ленон

Након убиства менаџера "Битлса" Ленон је рекао да је он сљедећи и да то предосјећа. Чак је и приликом једног интервјуа рекао да ће га убити неки лудаци. Чувеног "Битлса" је 1980. године упуцао опсједнути и поремећени Марк Дејвид Чепман.

Џим Морисон

Док је оплакивао своје пријатеље Џенис Џоплин и Џимија Хендрикса, пјевач групе "The Doors " је "висио" у кафићу "Barney's Beanery" са пријатељима у Лос Анђелесу. Џим је имао примједбу: "Пијеш са бројем три" у смислу да је он сљедећи који умире. И наредне године је нађен мртав у кади у Паризу под неразјашњеним околностима. Иако није било аутопсије, узрок смрти је наводно била срчана инсуфицијенција.

Џими Хендрикс

У својој познатој балади "The Ballad of Jimmi" чувени музичар пјева о својој смрти. Пет година послије Хендрикс је умро од гушења док је спавао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана