Познати који су обиљежили 2013. годину

Цвија Мркоњић
Познати који су обиљежили 2013. годину

Рођење принца

Свјетска јавност је, заједно са краљевском породицом, жељно ишчекивала рођење првог дјетета војвоткиње Кејт и принца Вилијама. Краљевски син постао је звијезда и прије него што се родио. Принц Џорџ крштен је у октобру у капелици Сент Џејмс и имао је седморо крсних кумова, а крштењу је присуствовало 40 званица. Принц је носио реплику чипкасте сатенске хаљине коју је носио сваки монарх од 1841.

По жељи родитеља, хор од шест мушкараца и десет дјечака изводио је духовне пјесме. Церемонија крштења трајала је 45 минута.

Мајли Сајрус

Дјечија звјездица одрасла је преко ноћи и нимало се није устручавала да то и покаже. Низала је провокативне спотове и фотографије, а у споту "Њрецкинг Балл" се појављује потпуно гола, носећи само чизме. Да јој то није било довољно показала је на MTVВ додјели европских музичких награда запаливши џоинт на позорници. Она је покренула и помаму за плесним покретом који се популарно назива "twercing", а Мајли такође није пропуштала прилику да исплази језик публици кад год јој се за то указала прилика.

Робин Тик

Овај амерички текстописац, глумац и музичар прославио се видео-спотом за пјесму "Blurred Lines" у којем су уз њега наге плесале привлачне манекенке. Спот је брзином свјетлости уклоњен са "Јутјуб" канала и замијењен пристојнијом верзијом. Необичан глумац у Робиновом споту било је бијело јагње које су манекенке наизмјенично носиле.

Тик је радио са познатима као што су Кристина Агилера, Ашер, Џенифер Хадсон и многи други, док није одлучио да је дошло вријеме да се опроба на данашњој америчкој поп сцени.

Ким Кардашијан

Америчка старлета, глумица и модел Ким Кардашијан је ове године плијенила пажњу својим заносним облинама. Ким је ове године постала мајка први пут, што је изазвало нарочиту пажњу. Родила је дјевојчицу и муњевитом брзином напунила таблоиде својим именом и фотографијама. Отац њене кћерке је познати музичар Кање Вест. Ким је најпознатија по ријалитију који прати живот породице Кардашијан у којем глуми заједно са члановима своје породице. Њена сестра Клои је такође занимљива свјетској јавности.

Миранда Кер и Орландо Блум

Вијест о разводу познатог глумца Орланда Блума и једне од "Викторијиних анђела" Миранде Кер шокирала је Холивуд. Шушкало се да се пар разводи због младог пјевача Џастина Бибера са којим је Миранда наводно била блиска, а како пишу свјетски медији, Блум није могао да се избори са својом љубомором. Међутим, пар је остао у пријатељским односима, како кажу, због сина Флина. Они су везу започели крајем 2007. године, вјенчали су се 2010, а родитељи су постали 2011. године.

Леди Гага

Планетарно популарна пјевачица Леди Гага издала је свој четврти албум "Артпоп". И овај пут одушевила је своје обожаваоце сјајним пјесмама и још једном доказала запањујућу моћ својих трансформација. Прекид са момком прошле године није имао негативног утицаја на њену каријеру, а да све више воли да шокира показала је скинувши се гола на једном од својих концерата. Леди Гага је најавила и необичан концерт који планира да одржи у свемиру, мада таблоиди пишу да би је могли претећи Бијонсе или Џастин Бибер, који су наводно већ купили карте за концерт у свемиру.

"Victoria's Secret" модна ревија

Модна кућа "Victoria's Secret" у Њујорку је ове године направила до сада највећу ревију, коју су спектакуларно најављивали сви свјетски медији. Ревија се састојала из шест тематских цјелина: "British Invasion", "Birds of Paradise", "Shipwrecked", "Pink Network", "Parisian Nights" и "Show Angels ". Адријана Лима, Алесандра Амбросио и Карли Клос само су неке од "Викторијиних анђела" које су те вечери заблистале на писти. За ревију манекенке су се припремале мјесецима унапријед, свакодневно су вјежбале, јер су морале бити у топ форми. Послије Ријане прилику да наступа на ревији која се одржава сваке године добила је и Тејлор Свифт.

Клинт Иствуд

Послије бројних развода холивудских бракова и брак глумца Клинта Иствуда и Дине Руиз доживио је крах након 17 година. Они су били у браку од 1996. године, а цијели развод био је тајан. Са Дином има кћерку Морган. Иствуд је био два пута ожењен, а имао је и неколико неформалних веза из којих има још четири кћери и два сина. Велике улоге у својој филмској каријери почео је да остварује у првој половини шездесетих година прошлог вијека. Касније се бави и режијом за коју је добио много више признања него за глуму. И са 83 године Иствуд остаје секс симбол за многе даме.

Том Велинг

Супермен из серије "Смолвил" Том Велинг развео се од своје супруге Џејми Вајт, бивше манекенке. Послије десет година брака нису имали дјецу, а као разлог за развод у званичним папирима навели су непомирљиве разлике. Манекенка је тражила да јој глумац и послије развода исплаћује одређену своту новца. Прије званичног развода живјели су одвојено годину. У поменутој серији Том глуми младог Супермена Кларка Кента који спасава свијет. Осим серија, глумио је и у неколико филмова, а у средњој школи глумио је у школским представама.

Пол Весли и Тори де Вито

Глумци тинејџерске хорор серије "Вампирски дневници" шокирали су своје фанове вијешћу о разводу. У браку су били двије године. Одлучили су, како кажу, да се "пријатељски разведу" и покушају остати добри пријатељи. Пол и Тори упознали су се 2007. године на снимању филма. Вјенчали су се на приватној церемонији у Њујорку у априлу 2011. године. Врло брзо глумица је вампира замијенила новим момком, сурфером и не крије јавности да ужива у загрљају новог момка. Пол у популарној серији глуми вампира Стефана Салватореа.

Најплаћеније манекенке

Манекенке Жизел Бундшен, Миранда Кер, Адријана Лима и Кејт Мос нашле су се на топ-листи десет најплаћенијих манекенки у 2013. години. Жизел се нашла на првом мјесту са зарадом од 42 милиона долара годишње. А иза ње су одмах заносне колегинице Миранда, Адријана и Кејт. Нешто "слабије" плаћене манекенке су Каролин Марфи, Џоан Смолс и Лара Стоун, чија зарада на годишњем нивоу износи скромних 3,2 милиона долара.

Карла Алварез

Звијезда мексичких сапуница позната по улогама у серијама "Уљез" , "Сломљено срце" и "Лаж" преминула је у 41. години. Звијезда се наводно борила са алкохолизмом и поремећајем исхране, а због својих зависности избачена је са снимања серије "Каква дивна љубав" у којој је глумила проститутку Ирасему. Рођена је 15. октобра 1972. у Сијудад Мексику, а прославила се улогом у серији "Марија Мерседес". Њена смрт шокирала је њене колеге који су на друштвеним мрежама оставили многе опроштајне поруке глумици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана