Повратак Галијана на модну сцену

Агенције
Повратак Галијана на модну сцену

Након што је у октобру најављен његов повратак на модну сцену, британски модни креатор Џон Галијано одржао је у понедјељак увече своју прву модну ревију још од 2011. године, на којој је представио "couture" колекцију, коју је креирао за модну кућу "Маисон Мартин Маргиела".

Своју нову колекцију Галијано је описао као "моћну и неустрашиву", управо због такве мјешавине материјала и романтичних кројева, који су на прави начин исказали креаторову љубав према авангарди.

На необичној ревији, усред Лондонске недјеље мушке моде, британски креативац на сцену се вратио понизно и без велике помпе која је обиљежила његове креације за кућу "Диор". Ревији је присуствовало тек стотињак особа из модне индустрије те најближих пријатеља и породице, а Галијано је доказао да он и белгијски бренд ипак нису толико необична комбинација.

Ревији су присуствовала велика имена модне индустрије, као што су Кејт Мос, Ана Винтур и Кристофер Бејли, креативни директор бренда "Birberry".

- Свијет моде има веома кратко памћење. Обожава оно што је донедавно мрзио, мрзи оно што је обожавао, убија као што васкрсава. То је веома циничан и превртљив свијет - рекла је историчар моде Лидија Камитсис.

Галијано је 2011. био ухапшен због пијанства у једном париском бару и осуђен због антисемитских изјава. Након што је убрзо потом добио отказ у "Диору", на чијем је челу провео успјешних 15 година, 54-годишњи креатор је био на рехабилитацији од алкохола и дроге у САД.

Од тада је готово био нестао са модне сцене. Једини изузетак била је колекција коју је 2013. креирао за Оскара де ла Ренту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана