Послије Пикеа и она дошла на ред: Шакири пријети затвор, а мораће искеширати 20 милиона евра

ГС
Foto: Агенције

Пјевачица Шакира, чији је љубавни живот центру пажње свјетске штампе након што се разишла с бившим фудбалером Жераром Пикеом, ускоро ће морати да се појави на суду у Шпанији.

Забрана приласка

Ова вијест долази свега неколико дана након што су Пике и његова нова дјевојка Клара Чија такође били на суду, гдје су тражили да се једној особи изрекне забрана приласка због константног ухођења.

Ипак, Шакирини проблеми су друге природе и чини се да потенцијално могу бити много опаснији по звијезду из Колумбије.

Пјевачица је пред судом у Шпанији оптужена за утају пореза. Шакира, како преносе медије из ове земље, наводи да је она испунила све своје порезне обавезе у Шпанији.

Ако се на суду докаже да је крива, пријети јој казна од чак осам година затвора и новчана од 22,8 милиона еура.

Поједини медији тврде да су им повјерљиви извори одали информације које се односе на пјевачицину одбрану. По тим информацијама, Шакирини адвокати тврде да је она током периода који се спомиње у оптужници била „без тачног пребивалишта због њеног посла".

Наводи се да до 2015. године није живјела константно у Шпанији те да из тог разлога није могла бити третирана као порезни резидент, преноси Аваз.  Пјевачица је тада наводно "живјела у авиону више од било којег пилота“.

Звијезда из Колумбије наводи да је уопште почела да посјећује Барцелону када је ушла у романсу са Пикеом 2011. године. Навела је да и поред куће коју је купила у Каталонији има још неколико кућа у Уругвају, Њујорку, Мајамију, Колумбији и на Бахамима.

Велики минус

Она је, по шпанским медијима, навела да је Пике у једном тренутку каријере имао не баш сјајан однос са тадашњим тренером Барцелоне Пепом Гвардиолом.

Због тога је размишљала и о куповини објекта ван Барцелоне, у зависности од тога гдје би Пике могао да настави каријеру.

Такође је рекла да је селидба у Шпанију представљала велик минус за њену каријеру, због чега у старту није жељела да дође тамо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана