Породица Џорџа Флојда тужи Кањеа Веста за 250 милиона долара

ГС
Foto: Танјуг

Породица Џорџа Флојда тужила је репера Кањеа Веста и од њега тражи 250 милиона долара због изјава у једном подкасту у којем је рекао да Флојд није погинуо од полицијске бруталности него од предозирања фентанилом што је породицу веома погодило.

"Гледао сам документарац о Џорџу Флојду који је објавила Кендис Овенс. Он је био на фентанилу. Ако мало боље погледате, кољено полицајца уопште није на његовом врату", рекао је Вест у подкасту "Drink Champs" који је у међувремену скинут са свих платформи.

Вијест је у истом подкасту изнео и неке антисемитске ставове, а због својих контроверзних објава Твитер и Инстаграм су му суспендовали па вратили налоге. Адвокати породице Флојд тврде да је Вест својим изјавама покушао да оцрни Флојда и профитира од његове смрти и трауме коју његова породица проживљава.

Подсјећамо, Флојд је преминуо у Минеаполису у мају 2020. године након што му је полицајац Дерек Шовен скоро десет минута клечао на врату након што га је привео због наводног коришћења фалсификоване новчанице. Полицајац је суспендован и осуђен на 22 године затвора, а након Флојдове смрти настао је покрет "Black Lives Matter" који се проширио читавим свијетом, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана