Поповић открио како је са Бреном снимио највећи хит: “Да се пакујемо и бјежимо”

ГС
Поповић открио како је са Бреном снимио највећи хит: “Да се пакујемо и бјежимо”

Саша Поповић и Лепа Брена прославили су се почетком осамдесетих година бендом “Слатки грех” и хитовима које је тада пјевала читава Југославија, а један од њих је и популарни хит “Чачак”.

Поповић је сада, гостујући у емисији “Шта сам теби и ко сам себи” испричао како су он и Брена добили пјесму од легендарног Захара и снимили је, иако то нико није од њих желио.

– Отпјева она тај рефрен, а нас седморо као по*рани. Ја кажем овима: “Људи, да се пакујемо и бјежимо”. Овај човјек је луд, луд је у то вријеме смо ми тако мислили – испричао је Поповић и додао:

– Он је нама то нарезао на касету, понесите ви тај снимак идите тамо у Кикинди па послушајте поново, можда и пробате. Одемо ми у Кикинду разочарани сви – рекао је Поповић.

И док су у Кикинди размишљали шта би даље, бубњар бенда натјерао их је да науче пјесму и почну да је пјевају исто вече на наступу.

– Та сала у којој смо свирали није радила преко дана, и ми ту Брена пјева, један пут, други, трећи… Приђе нам једна конобар и каже: “Еј добра вам пјесма”. Ајде хоћемо увече да свирам… Почињемо другу туру пјесама, таман је било идеално вријеме око пола 10. Ја сад да се похвалим кажем: Драги гости ево снимамо прву нашу плочу и добили смо прву пјесму коју нам је компоновао Милутин Попових Захар под називом “Чачак, Чачак”. Кад сам то рекао цијела сала је почела да се смије – испричао је Саша, пише Телеграф.

Даље је додао:

– И Брена крене, прва строфа, друга, трећа овације. Ми да кренемо неку другу пјесму, ма какви публика не да. Поново, каже публика поново, седам пута заредом. И нама се у глави одједном промијенило, пола сата је било довољно да ми то заокренемо – испричао је Поповић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана