Помилован глумац Роберт Дауни Џуниор

Агенције
Помилован глумац Роберт Дауни Џуниор

Калифорнијски гувернер Џери Браун потписао је помиловање за глумца Роберта Даунија Џуниора због кршења закона, због чега је прије 20 година послат у затвор.

Браун је потписао 91 помиловање за људе који су већ десет година ван затвора и потпуно су се рехабилитовали. Осуде ипак остају у полицијским досијеима.

- Роберт Дауни Џуниор је живио искрено и узорно, показао је да је морална личност и понашао се у складу са законом. Платио је дуг друштву и зарадио потпуно и безусловно помиловање - навео је гувернер Браун.

Глумцу је полиција 1996. године у аутомобилу пронашла кокаин, хероин и пиштољ, због чега је био на условној слободи, међутим пошто је прекршио условну слободу, 1999. године је послат у затвор.

У затвору је провео нешто више од годину, а да поново служи условну казну на слободи дозвољено му је због тога што су га, наводно, други затвореници малтретирали.

Упркос томе што је био у веома тешком психичком и физичком стању, Дауни Џуниор је успио, уз помоћ пријатеља, да се извуче и поново почне да глуми у филмовима.

Посљедњих година глумио је у неколико холивудских блокбастера, попут "Шерлока Холмса", "Ајронмена" и "Осветника".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана