Полицајац послао отворено писмо Кањеу Весту

Huffington Post
Полицајац послао отворено писмо Кањеу Весту

Кање Вест озбиљно је наљутио полицајце и војнике широм Америке.

Наиме, 36-годишњи репер рекао је раније да много ризикује изводећи акробације у склопу своје турнеје "Yeezus" и упоредио опасности којима се излаже, онима с којима се суочавају војници у рату или полицајци.

Полицајац Дејвид Оливер није могао да прећути такву изјаву и упутио му је отворено писмо на Facebookстрани полиције у Бримфилду које вам у цијелости преносимо.

Писмо је постало вирално и на Facebooku га је преузело готово 100.000 људи.

"Драги Кање Вест,

Част ми је што пишем тако великој звијезди. Ја сам права интернет звијезда. Нисам сигуран да ли сам достојан да ти се обратим, иако је Huffington Post написао да сам "духовит и лудо популаран". Не обраћам пажњу на такве ствари. У сваком случају, опрости што се на тренутак мjешам у твој живот.

Прочитао сам твој интервју и гледао га на видеу. Рекао си:

"Дајем тијело на сцени и ризикујем свој живот, дословно... и размишљам о томе. Мислим о својој породици и себи и кажем, човјече, то је као да сам полицијајац, или тако нешто, у рату или тако нешто".

Желим да ти се захвалим што се коцкаш са својим животом због нас сваког дана. Знам да је бити репер тешко. Покушао сам да репујем и тешко је ићи у корак са ритмом... иако када крене Ice Ice Baby на радију, обично успем да сусдегнем старог Ванилу.

Елем, твој посао је веома опасан. Већина људи то не узима у обзир... ако брзо репујеш, без шансе да удахнеш ваздух, можеш се онесвjестити и ударити главом.

Овај посљедњи пасус је саркастичан. То кажем, јер не желим да помислиш да се слажем са твојим плитким описом твоје каријере (или било ког извођача) пошто се односи на особу која је у војсци или полицији.

Имам предлог за тебе. Пошто си навикао на опасност, у животу интернационалног репера, предлажем ти да одмах напустиш каријеру звијезде и прикључиш се војци.

Пошто се укључиш, волио бих да добровољно тражиш да добијеш Авганистан или неку од безбројних других далеких мјеста гдје наши мушкарци и жене тренутно служе.

Када Талибани почну да пуцају на тебе, можда ћеш устати и пустити ријечи да потеку. Могло би да буде нешто као: “I’m Kanye West, wearing a flak vest” (Ја сам Кање Вест и носим панцир).

Сигуран сам да би побацали оружје и предали се. Могао би можда и окончати све ратове, тако што ћеш непријатеље омађијати.

Твој начин размишљања је дио проблема са свијетом данас... то укључује да забављачи мисле да су нешто више од обичних забављача.

Знам за закон понуде и потражње и да је потражња за твојим услугама велика. Разумијем економију. Оно што не разумијем је да поредиш оно што радиш са нашим херојима у војци који су увијек у ризику и на моје браћу и сестре полицајце који морају да иду на посао носећи оружје и панцир, како би се заштитили.

Преиспитај се, прије него што пропаднеш.

Наредник Оливер"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана