Покренут кривични поступак против Жерара Депардјеа због оптужби за силовање

б92
Foto: принтскрин

Француско правосуђе потврдило је данас покретање кривичног поступка против глумаца Жерара Депардијеа за "силовање и сексуално злостављање" на основу тужбе глумице Шарлот Арну.

"Истражно веће сматра да у овој фази постоје озбиљне тврдње које оправдавају покретање кривичног поступка против Депардијеа" за дјела почињена у августу 2018. године, навело је париско тужилаштво.

Глумац који сада има 73 године, затражио је у мају 2021. да се поништи тужба и цијели поступак.  Међутим том захтјеву се успротивило тужилаштво, тако да се случај враћа истражном судији.

Глумица која је у августу 2018. године имала 22 године, пријавила је полицији да је била жртва силовања у дому Депардијеа у Паризу.

Депардије, који се прославио улогама у филмовима "Сирано де Бержерак", "Човек са гвозденом маском", "Последњи метро", "Ћерка мускетара", "Пијев живот" и "Астерикс и Обелиск", изјавио је прошле године да је невин и да нема чега да се плаши.

Глумац који је познат као русофил и којем је руски предсједник Владимир Путин лично уру​ч​ио руски пасо​ш​ по​ч​етком 2013. године, позвао је на почетку руске инвазије на Украјину на прекид ватре и преговоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана