Погледајте колико коштају сатови које носи познати спортисти: Цијена, права ситница!

Г.С.
Погледајте колико коштају сатови које носи познати спортисти: Цијена, права ситница!

Није страно да најбољи свjетски спортисти, зарађују баснословне цифре које их тjерају на луксузан живот, а кога и не би, да се не лажемо?

Наравно, добар дио колача добијају, не због заслуга на терену већ и као "покретне рекламе". Највећи свјетски брендови се отимају о њих и чине све како би своје најбоље производе на тај начин представили јавности.

Тако су и ручни сатови дио ове приче.

Кад год неки спортиста освоји трофеј, даје изјаве медијима или се нађе у јавности, на руци носи одређени сат.

Новак Ђоковић

Најбољи тенисер свијета од 2021. године сарађује са швајцарском компанијом "Ибло" (Hublot).

Новак носи неколико модела. Више пута је виђен са "Bublot Big Bang Meca 10 ceramic" који је могуће купити и у слободној продаји. На званичном сајту компаније Ибло кошта 24.100 долара.

Интересантно је да је ово модел сата који Новак Ђоковић носи од 2021, а далеко је од најскупљег у спорту, камоли у тенису.

Тако је Флојд Мејведер имао сат од чак 18 милиона долара (Jacob  & Co. Billionaire Watch) који је био украшен дијамантима, док је рецимо Рафаел Надал носио "Ришар Мил" вредан 725.000 америчких новчаница. Још скупљи посjедује Серена Вилијамс, па је њен "Audemars Piguet Diamond Outrage" вредан 1,2 милиона долара, преноси "Бизнис Инсајдер".

Да Новак и "Ибло" помjерају границе потврдили су током 2023. године. Новак је на Вимблдону носио "Big Bnag Integral Green Ceramic", а на америчкој турнеји "Big Bang Unico Yellow Magic".

Овај модел произведен је у жуто-црној керамици пречника 42мм и долази на жуто-црном гуменом каишу. Прави спортски сат који има функцију хронографа покреће механизам кућне радиности ознаке UNICO HUB1280, којио ради на 4Hh и обjезбеђује резерву од 3 дана. Водоотпорност сата је 100м. "Hublot Big Bang Yellow Magic" је лимитиран на 250 примjерака по цијени од око 26.000 евра.

За предстојећи Аустралијан опен Новак се одлучио за верзију "Big Bang Unico Red Magic". Овај 42мм велики сат направљен је од црвене керамике са скелетон цифером и хронограф функцијом коју покреће HUB1280 Unico механизам са резервом од 3 дана!

Кристијано Роналдо

Кристијано Роналдо је прије годину дана потписао највећи уговор у историји фудбала.

Преласком у саудијски Ал Наср један од најбољих играча свих времена за двије године ће зарадити невјероватних 400 милиона евра, што је убиједљиво највећа зарада у историји.

Роналдо је приликом потписивања историјског уговора показао да на руци сија посебан сат. Носио је "Rolex Xosmograph Daytona Arabic" модел сата који посједују само ријетки срећници.

Ова "звијер" израђена је од платине и на себи има посебне дијаманте.

Сат се ексклузивно продаје у одабраним радњама на Блиском истоку и један је од најређих "Daytona Platinium" сатова који су икада направљени.

Тржишна вриједност овог сата иде и до 450.000 долара.

Наравно, то је права ситница за Роналда који од уговора у Саудијској Арабији ову суму заради за мање од 24 сата.

Лионел Меси

Најбољи фудбалер на свијету, попут Новака Ђоковића, остаје вјеран мишљењу да су Швајцарци најбоље сајџије.

Ради се о сату бренда "Patek Philippe" који кошта 120.000 евра. Меси се одлучио за Наутилусов хронограф 5980Р-001 у розе злату на гуменим каишем зеленкасте боје. Врло необична комбинација признаћете.

Карлос Алкараз

Шпански тенисер Карлос Алкараз носи један од најскупљих сатова у свијету спорта.

Карлос је на руку ставио лускузни Ролекс чија је вриједност на тржишту око 120.000 евра!

Ријеч је о моделу "Дејтона 116518ЛН", који има наруквицу израђену од специјалних материјала отпорних на топлоту, али и изузетно лијепе детаље на самом часовнику. Красе га златна и црна боја, изгледа предивно и у потпуности пристаје једном од најталетнованијих спортиста свијета, преноси Курир спорт

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана