Погинула ћерка (25) српског рокера!

ГС
Погинула ћерка (25) српског рокера!

Од посљедица саобраћајне несреће у Торонту у Канади умрла је Ангелина Чонкић(25), ћерка Небојше Чонкића Чонте, некадашњег фронтмена познатог новосадског панк бенда “Пекиншка патка”, преносе медији.

Ангелина ће у наредним данима бити сахрањена на Градском гробљу у Новом Саду, гдје ће из Канаде бити пренесено њено тијело, саопштила је неутјешна породица.

- Са несхватљивим болом обавјештавамо Вас да је наша премила ћерка Нина усљед саобраћајне несреће преминула 6.октобра у Торонту. Сада је међу Анђелима, како јој име каже”, гласи читуља испод које су потписани ожалошћени, мати Мирјана, отац Небојша, брат Момчило и стриц Борислав и стрина Јелена са дјецом Милицом и Миланом.

Небојша Чонкић Чонта рођен је у Новом Саду 1953. и био је један од најважнијих аутора и стваралаца музичког Новог таласа у Југославији почетком 1980-тих година, као лидер групе “Пекиншка патка”.

Послије два објављена албума који су ушли у антологију српског и балканског рокенрола група је престала са радом а Чонкић је наставио академску каријеру, радећи као професор у Електротехничком школском центру у Новом Саду.

У канадски град Торонто преселио се 1994. године, гдје предаје информатику на канадском државном универзитету Сенека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана