Поднесена кривична пријава против Бака Прасета

Срна
Поднесена кривична пријава против Бака Прасета

МУП Србије обавијестио је заштитника грађана Зорана Пашалића да је Управа криминалистичке полиције поднијела кривичну пријаву против јутјубера Богдана Илића познатог као Бака прасе, због, како се сумња, недозвољених полних радњи са малољетном особом, саопштено је из канцеларије заштитника грађана.

У саопштењу се наводи да су службеници Управе криминалистичке полиције извршили одговарајуће провјере и утврдили да су 7. и 8. јула примљене двије пријаве грађана путем електронске поште у којима се указивало на видео-запис на платформи Јутјуб у коме особа иницијала Б.И. објављује садржај комуникације остварен путем друштвене мреже "Инстаграм" са малољетним лицима, као и да је имао сексуалне односе са једном малољетницом.

Ове пријаве грађана су, заједно са архивираним спорним Јутјуб снимком, 8. јула достављене Посебном одјељењу Вишег јавног тужилаштва у Београду за борбу против високотехнолошког криминала, навео је МУП у одговору заштитнику грађана.

Заштитник грађана подсјећа да је из медија добио информације о наводним недозвољеним полним радњама Б.И. са малољетницом и његовог признања у медијима да је извршио наводну обљубу са дјететом, као и мизогиним говором Б.И. упућеним женским особама.

"Поводом понашања појединих медијских личности које је неодговорно, забрињавајуће и крајње узнемирујуће по грађане Србије, захтевамо од надлежних органа да предузму све мере које им стоје на располагању како би се спречило релативизовање оваквих кривичних дела према деци", изјавио је овим поводом заштитник грађана Зоран Пашалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана