Почео највећи сајам пива на свијету

Агенције
Почео највећи сајам пива на свијету

У Минхену је протеклог викенда почео традиционални "Октоберфест", на којем је већ првог дана продефиловало 400.000 посјетилаца из цијелог свијета.

Овај град је истовремено суочен и са великим приливом избјеглица, због чега су предузете одређене мјере, али то неће угрозити посјетиоце овог фестивала, за шта ће се побринути организатори и органи реда у Минхену.

Највећи сајам посвећен пиву на свијету, који се ове године одржава 182. пут, отвореним је прогласио градоначелник Минхена отворивши прву бачву пива.

Подсјетимо, први "Октоберфест" одржан је 1810. године у част престолонасљедника Лудвига, који се тада вјенчао с принцезом Терезом.

Ове године сајам очекује више од шест милиона посјетилаца, а у 16 дана, колико траје, држави би требало да донесе око милијарду евра зараде.

Бројне туристичке агенције из Републике Српске и окружења организовале су специјалне туре на овај фестивал пива, а аранжмани су били распродати данима унапријед.

Поред стотина врста пива које ће љубитељи овог напитка моћи да пробају, на овом фестивалу су неизбјежне и њемачке кобасице.

Такође, ту су и бројни пратећи садржаји, концерти, такмичења, дефилеи кроз град, који овај фестивал уписују на свјетску карту добре забаве која не престаје цијелу ноћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана