Почео Егзит фестивал

Глас Српске
Почео Егзит фестивал

Један од највећих музичких фестивала у Европи "Егзит 2011", који је почео синоћ, на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, посјетиће од 25.000 до 30.000 страних туриста, највише из Велике Британије, процјене су организатора овог музичког фестивала.

На "Егзит" годишње дође око 7.000 туриста из Велике Британије и око 1.000 Холанђана, док су на трећем мјесту посјетиоци из земаља у окружењу. Протеклих година све више туриста је долазило из Русије. Организатори фестивала су, као и претходних година, направили "Егзит вилиџ" за смјештај страних туриста и посјетиоце "Егзита" из других крајева Србије који је смјештен на Петроварадинској ади.

На "Егзиту" ће ове године на 20 бина наступити више од 600 извођача из свијета.

На овогодишњем 12. "Егзит фестивалу", који је синоћ отворен у Новом Саду, организатори очекују да ће сутра око два милиона посјетилаца проћи кроз капије Петроварадинске тврђаве. Из "Егзита" су саопштили да ће двомилионити посјетилац добити бесплатан улаз на идућих десет издања фестивала, а очекују га и бесплатни токени током четири дана, поклони из "Егзитове" сувенирнице, као и специјално изненађење. "Егзит" у просјеку посјети између 150 и 200.000 људи. Организатори "Егзита" омогућили су путем интернет социјалних мрежа потпуно праћење "уживо" свих дешавања на овом музичком фестивалу за оне "егзиташе", који се ове године неће наћи под сводовима новосадске тврђаве.

Тако ће се путем "Фејсбука", "Твитера", "Јутјуба", "Фликра", "СаундКлауда", "Миксклауда", "Ливстрима" моћи пратити фестивалска дешавања на мобилном телефону, рачунару или на фестивалским видео-бимовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана